Opel Astra: programa geheuge onthoud wat?

Bouwjaar: 1992

beste mensen.

wie kan mij wat weizer maken over de comp van de MM?

vraag 1:
zo als het programa geheuge (wat bij sommige modellen los te vervangen is) wat onthoud deze? de instellingen hoe de motor goed loopt of de instellingen van de nood loop?
vraag 2:
als je een c16se motor heb(of wat voor een dan ook) waarom kan je dan niet de comp vervangen voor een andere van het zelfde type motor blok ook al is het nummer anders op de comp? en mocht deze toch anders zijn wat is dan het verschil of wat kan er gebeuren?

alvast heel erg bedankt ben heel erg benieuwt.

gr tijne

tijne

Geplaatst door tijne (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

prof (0) PRO, 18 jaar geleden

1.E.prom dit is inderdaad gegevens voor inspuiting en onsteking
onder alle bedrijfsomstandigheden
deze is speciaal ontwikkeld voor dat type model en motor

2.ecu moet exact het zelfde zijn en daar komt bij dat vanaf modeljaar 1996 een transpondersysteem hebben (=startblokkering)
deze moet eerst gereset worden

Prof

tijne (0), 18 jaar geleden

hey prof bednakt voor je reactie.

maar bij vraag 1 onthoud hij de instellingen voor de noodloop of onthoud hij de instellingen van hoe de motor loopt als er geen storingen zijn? en hoe merk je dat ht geheuge kapot is?

2het gaat om een auto uit 92 dus geen startonderbreker maar als ik een anders comp pak die van de zelfde motor is (c16se) maar met een andere code wat is er dan anders aan de motoren zijn toch het zelfd?

alvast bedankt.

gr tijne

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

in bijna elk modeljaar verandert er wel wat bij opel en juist deze kleine verschillen kunnen veel uitmaken! een prom is een door de fabrikant geprogrammeerd geheugen met alle kenvelden waarop dit systeem moet/kan draaien! noodloopgegevens zullen daar ook wel in zitten!! de latere modellen zijn met sps naderhand te programmeren maar deze bouwjaren niet!!

tijne (0), 18 jaar geleden

oke dank je wel peerbmw dat is precies wat ik wou weten.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.