Opel Corsa: Radio vervangen met can bus-systeem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3cdti

Beste,

Ik wil mijn originele opel radio vervangen door een niet originele radio met iso aansluiting. Hiervoor zal ik een verloopstuk nodig hebben van opel naar een iso-stekker.

Wat gebeurt dan met het CAN-bus systeem? Kan ik gewoon een voedingskabel van de sigarettenaansteker bijplaatsen naar de radio? En op de CAN-bus pinnetjes niets aansluiten? Of zal dit foutmeldingen geven? Ik las dat er ook verloopkabels bestonden met een CAN-bus adapter? Hoe werken die dan?
De radio MOET uitschakelen wanneer het contact uitgeschakeld wordt, en de datum op de display van de “boordcomputer” moet blijven verschijnen als de radio afspeelt. Is het ook mogelijk dat de radio toch kan ingeschakeld worden als de sleutel uit het stopcontact is? Zoals de originele radio?

Alvast bedankt,

Mvg

Debacker Brecht

gilbertbe

Geplaatst door gilbertbe (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

VectraSport (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan gewoon een aftermarket radio plaatsen met een verloopkabel dit heeft geen invloed op de can-bus
Een canbus adapter is ervoor om eventueel je stuurwiel afstandbediening of een geschakelde plusdraad op je aftermarket radio te krijgen
als je zo een radio inbouwd moet je wel even je display (laten)programmeren anders blijft er de hele tijd "display safe"verschijnen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.