Opel Zafira: ratelend geluid bij distributie riem zafira 1.8

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij koude motor sterk ratelend geluid, dacht eerst aan kleppen stoters, maar na inspectie onder de motorkap blijkt het geluid bij de distributieriem vandaan tre komen. Als de warme motor is het geluid minder maar als je goed luistert nog steeds aanwezig De riem is pas vervangen bij km st. 120000 er zijn toen geen andere onderdelen vervangen als waterpomp of spanrollen. Zouden het de spanrollen kunnen zijn? en zo ja, moet dit acuut vervangen worden? Auto is net 2e hands aangeschaft had toen 118000 gelopen en werd afgeleverd zonder de distributie riem te vervangen, daar viel ik over. Met het delen van de kosten (ik heb €280 moeten betalen) zijn we er uit gekomen. Maar goed! de vraag is of iemand misschien weet wat het ratelend geluid zou kunnen zijn.

Hans

anha1964

Geplaatst door anha1964 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat zal vermoedelijk de spanrol wel zijn die lawaai maakt. Deze zal niet goed afgesteld zijn of helemaal niet. Met de riem moeten ook de span- en looprollen vervangen worden. Verstandig is het dan ook ommeteen ook de waterpomp mee te nemen. Een complete distributieset kost ongeveer 100,- euro en een waterpomp ook ongeveer 100,- eoro. Dus voor die 280,- euro had alles vervangen kunnen worden...........
Lijkt me verstandig om alsnog de rollen en de pomp te (laten) vervangen. Een koprevisie kost aanzienlijk meer.

Gr.

anha1964 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, je bedoeld een kop revisie omdat de riem kan verspringen omdat hij niet genoeg op spanning wordt gehouden? Is die kans groot dat dat gebeurd?

H. gr.

Hans

kleijn (0), 14 jaar geleden

als je je distri vernieuwd doe je normaal alles
voor dat geld zou je denken dat het gebeurt is
zou wel aktie ondernemen een kop revisie kost meer
mvg willem2

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=anha1964]Bedankt voor je reactie, je bedoeld een kop revisie omdat de riem kan verspringen omdat hij niet genoeg op spanning wordt gehouden? Is die kans groot dat dat gebeurd?

H. gr.

Hans[/quote]
Als de span/looprol of waterpomp het begeeft,en de riem breekt heb je inderdaad kans op een koprevisie..dat werd er mee bedoelt..

En dat kost aanzienlijk meer,dan een waterpomp en nieuwe distributie..

Gr Stefan

anha1964 (0), 14 jaar geleden

Stefan bedankt voor de uitleg is duidelijk, ga komende week actie ondernemen!!

H. gr.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.