Opel Zafira: Ratelend geluid bij optrekken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Dti

Hallo allemaal,

Ik heb een prbleem met mijn Zafira A, bij het optrekken in z'n 1 (laag toerental tussen 1000 en 2000) maakt hij een ratelend geluid. Dit geluid is veel erger als ik de caravan er achter heb hangen. Ik dacht eerst dat het de kleine radiator was (is volgens mij van de airco, hier zat aardig wat speling op (dit heb ik verholpen). Ik heb de voorkant opgekrikt en gekeken of er speling op de wielen zat, niet het geval. Als je langs geparkeerde auto's rijd of een lange haag met de ramen open hoor je dit heel goed bij het wegrijden. Wie komt dit bekent voor en wat zou het kunnen zijn. Heb er momenteel 175000 km op staan en nog nooit problemen mee gehad buiten de gewone slijtages van banden remmen enz. Ik weet niet waar ik het nog moet zoeken, de dealer kan mij ook niet verder helpen. Ik heb het idee dat het aan de linker voorzijde vandaan komt. Het is niet de veerpoot, hier is pas geleden nog de veer van vervangen, deze was op de laatste ring gebroken. Hij heeft net een grote beurt gehad, nieuwe schijfremmen + blokken voor, APK en airco bijgevuld. Heb dit allemaal gecontroleerd en kan hier niks vinden. Iemand een idee wat ik nog zelf zou kunnen checken. Het geluid klinkt net hetzelfde alsof er een uitlaatklem niet helemaal goed vast zit (metaal op metaal geluid), uitlaat ook gecontroleerd, dit is ook niet het euvel. Suggesties ????

Mvg B.Dubbelhuis

Dubbelhuis

Geplaatst door Dubbelhuis (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is ook geen ophangpunt van de uitlaat gebroken zodat deze in belaste toestand ergens tegenaan rammeld ?

Het hitteschilt wilt ook nog wel eens geluiden maken..

Gr Stefan

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie, ik ga er nog een keer onder duiken. Als dit het geval is zou je het waarschijnlijk ook moeten horen bij andere versnellingen (dit is niet het geval). Ik laat het weten

Gr Bernd

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Helaas dit is het ook niet alles zit vast en vrij van het hitte schild.
Gr Bernd

kleijn (0), 14 jaar geleden

hitte schild wat onder de auto door loopt
tussen uitlaat en bodem plaat
wil ook nog wel eens los zitten.
mvg willem2

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Jongens bedankt voor jullie snelle reacties, ik kruip er morgen nog een keer onder. Ik hoop echt dat dit het is, want ik heb een hekel aan geluidjes en vooral als ik het niet kan vinden. Jullie horen van mij.

Groeten Bernd

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Mensen,

Heb de auto weer opgekrikt, hierna de kunstof bodemplaat verwijderd (waar de aftap plug van de olie zit). Hierna op het blijvende gedeelte van de afdekplaat geklopt, dit is het gedeelte wat onder de voorpijp zit en klopt hier zit een hitte schild op bevestigd. Tijdens het kloppen hierop komt er een ratelend geluid van af. Dit nu goed vastgezet en een proefridje gemaakt. Tot nu toe geen ratel meer, Jongens tot zover bedankt voor jullie tips. Ik houd jullie op de hoogte!!!!

Groet Bernd

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Kijk eens aan,hopen dat het dit dus was.

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Allen,

Ga morgen een dagtripje maken, dus we moeten een eindje rijden. Zal morgen avond ff laten weten hoe het is gegaan (ik hoop dat het weg blijft). Ik wou dat ik veel eerder jullie site gevonden had, maar ja ff googlen doet wonderen. Toppertje voor de site.


Groet Bernd

[img]http://i497.photobucket.com/albums/rr337...[/img]

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Nou helaas tevroeg gejuicht, het is er weer. Blijft vreemd dat het alleen in z'n 1 is bij ongeveer 1000 - 1500 toeren. Trek je gewoon normaal op dan hoor je niks. Het is dus alleen bij constante snelheid (stapvoets rijden). Ik weet het niet meer, heb zolangzamerhand alles nagekeken wat in mijn macht is, blijft een raadsel. Iemand nog suggesties, ideeen blijven welkom, ik moet en zal het vinden!!!!

Op de gehele radiator zit trouwens ook wat aardig speling, is dit normaal dat deze moet kunnen bewegen? Dan heb ik het over de kunstof haken die aan de bovenkant zitten bevestigd, hier zit aardig wat ruimte tussen. Ik was nog even aan het googlen en kwam ik ook iets tegen over koelleidingen die kunnen gaan rammelen onder het luchtfilterhuis en een solinoid klep boven de claxon die wel eens los wil gaan zitten. Zo ook over de brandstof leiding die aan het schutbord zit bevestigd (is daar nog wel bij te komen? Eventueel andere leidingen aan het schutbord die (de enige twee die ik goed zie zitten zijn twee dikke zwarte leidingen, bovenaan in het midden van het schutbord) vastzitten via een klemmechanisme.

Iemand enig ervaring hiermee, ik wil wel zeker weten of die ratel niet schadelijk is voor de auto(motor), aangezien de dealer zelf ook niks weet!!!!

HELP,HELP
Groet Bernd

Dubbelhuis (0), 14 jaar geleden

Bleek ook nog de kabel van de motorkap ontgrendeling los te zitten, deze ook weer goed vastgezet. Leidingen waar ik bij kon allemaal nagelopen en deze zitten goed vast. Volgende is in iedergeval dat als ik op verharde wegen rij het probleem weg is (is toch alweer een postief punt), hij doet het nu alleen nog af en toe op onverharde wegen (bij ons op de camping). Het gaat in iedergeval de goede kant op en leer de weg aardig kennen onder de motorkap en onder de auto!!!

Groet Bernd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.