Opel Astra: rembekrachtiger stuk??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1700

hallo,

bij deze auto heb ik geen rembekrachtiging meer. als ik de slang die naar de booster gaat loshaal en m'n duim erop hou voel ik wel vacuum. maar hoe weet je of dit voldoende is?? slang is niet lek, vacuum heb ik ook nog vlak voor de booster. is dit normaal gelijk aan het vacuum van bv een benzine inlaatslang of beduidend lager?

mvg, Tim.

timhoeks2

Geplaatst door timhoeks2 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Tim bij diesels wordt het vacuum gezogen door de DYNAMO.waar weer een pompje op zit. Staat de snaar niet te slap? Vernieuw hem desnoods maar let er wel op dat je de juiste breedte krijgt. Succes.

timhoeks2 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik begrijp wat je bedoeld. maar dat werkt goed, dynamo e.d. laad ook gewoon bij. je voelt uit die slang ook vacuum als je je duim erop houd. maar ik zou op een of andere manier uit willen zoeken of dat vacuum voldoende is. denk dat ik eerst maar zo'n auto laad komen om dat handmatig te checken. weet het anders ook niet.

Opeltje (0) PRO, 13 jaar geleden

waarschijnlijk is er een van de aanstuurslangertjes van de andere motorcomponenten lek....waardoor je minder vacuum hebt op de bekrachtiger.......onderdruk moet minimaal 0.8 bar zijn..........

timhoeks2 (0) PRO, 13 jaar geleden

ok, dus dat kan zonder motor storingen? auto rijdt (volgens klant) nog gewoon goed. maar als ik dan dat dunnere slangetje afsluit zou ik dus alleen vacuum naar de booster hebben en dan zou deze weer goed moeten werken als ik dit goed begrijp.

Opeltje (0) PRO, 13 jaar geleden

klopt...alleen bij volledig afsluiten heb je wel kans op storingen....maar om te proberen kan het inderdaad geen kwaad...

Opeltje (0) PRO, 13 jaar geleden

opgelost??

timhoeks2 (0) PRO, 13 jaar geleden

heb de goeie man niet meer terug gezien. zal eerst eens gaan bellen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.