Opel Insignia 2017: Schakelaar/switch Interieurverlichting

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: B16SHT, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 125

Goedemiddag,

Weet iemand toevallig waar de deurcontact schakelaar verstopt zit van de deur rechtsvoor (passagierszijde) Opel Insignia A Sports Tourer 1.6T (2017) waardoor interieurverlichting, instapverlichting en grondverlichting onderkant deur gaat branden. Soms werkt hij wel en dan weer niet bij het openen van de deur bijrijderskant.. De interieurverlichting, instapverlichting en grondverlichting onderkant deur werken wel als de andere deuren open gaan. Lampjes zijn dus allemaal goed.

Iemand toevallig ervaring met dit euvel?

Mvg,
Dubbelhuis

b.dubbelhuis

Geplaatst door b.dubbelhuis (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

harry4203 (395) PRO, 1 jaar geleden

Het deurcontact zit tegenwoordig bijna altijd verwerkt in het portierslot. Veelal is bij dit soort klachten het betreffende slot defect. Uitlezen en metwaarden controleren met een merkspecifieke tester kan ook helpen om de oorzaak boven water te krijgen.

b.dubbelhuis (0), 1 jaar geleden

Dank voor je snelle reactie harry4203,
Dit houd dus in dat dan het hele slot vervangen moet worden als dit het euvel is, of is dit een los onderdeel dat hierin verwerkt zit...? Hij moet eind februari naar de dealer voor APK en beurt, zal dan vragen om hem uit te lezen en kijken wat hier uitkomt.

Zal het leven aten weten hier in dit topic wat het probleem was en of het dan opgelost is!
Nogmaals dank,

Mvg,
Dubbelhuis

kaleido 1 (1345) PRO, 1 jaar geleden

Smeren wil ook wel eens helpen.

b.dubbelhuis (0), 1 jaar geleden

Dank voor je reactie Kaleido 1,

Ik heb voor de zekerheid het slot systeem ingespoten, misschien dat het wat uithaalt. Het vreemde is ook dat hij het de ene keer wel doet en dan weer niet als de deur open gaat... Je zou zeggen als de schakelaar/switch kapot is dat hij het dan helemaal niet meer doet!

Mvg,
Dubbelhuis

harry4203 (395) PRO, 1 jaar geleden

Gebruik wel iets van een wd40 ofzo, vaak treden dit soort klachten op juist omdat er gesmeerd wordt met een soort spuitvet oid. vet trekt veelal vuil aan met alle gevolgen van dien.

kaleido 1 (1345) PRO, 1 jaar geleden

Is een kleine microschakelaar die door oud vet en vervuiling wel eens blijven plakken .
Controleer ook de bedrading in stekkers op oxidatie.

kaleido 1 (1345) PRO, 1 jaar geleden

Het is weer zover harry.

b.dubbelhuis (0), 1 jaar geleden

@ Kaleido 1, klopt wat je zegt met vet, ik heb ook inderdaad ook wd40 gebruikt. Kijken of het wat uithaalt...

b.dubbelhuis (0), 1 jaar geleden

Update:
Auto vandaag weggebracht voor beurt en APK + probleem met deurcontact. Oorzaak is gevonden na demontage van het deurpaneel, geoxideerde kabel wat slecht contact maakte. Kabel gerepareerd en alles werkt weer zoals het hoort. Allen bedankt bedankt voor het meedenken...!

Gr, Dubbelhuis

kaleido 1 (1345) PRO, 1 jaar geleden

Mooi bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.