Opel Astra: Schakelproblemen

Bouwjaar: 1991

Ik zit met een klein schakelprobleem. Gisteren onder het rijden zat ineens de pook te ver naar rechts. Hierdoor kan ik de auto niet meer in z'n 5 zetten, ook kan ik zonder de beveiliging in te trekken de auto gewoon in de achteruit zetten(dit komt omdat de pook te ver naar rechts zit)

Wat is er volgens jullie waarschijnlijk defect en waar moet ik het eerst zoeken?

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR

Geplaatst door dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Je schakel mechanisme op nieuw laten afstellen door een garage of dealer als je zelf het risico niet wil nemen om je bak te slopen als je hem verkeerd afsteld.

Groetles
Astra Rijder

tijne (0), 18 jaar geleden

met een beetje logies denken kan je het zelf je kan wijnig slopen als je maar geen geweld gebruikt.

als je de motor kap opendoet en je kijkt achter het motorblok naar beneden dan zie je in het midden van de auto een asje naar buiiten komen met een m8 boutje er in (sleutel 13) als je deze bout nou iets losser draait kan je de pook weer netjes in het midden zetten en dan de bout weer goed vast zetten en klaar ben je.

overigens hou er wel rekening mee dat je dit meerdere mallen achter elkaar moet doen want je krijgt hem nagenoeg nooit in 1 keer goed (als het je wel in 1x lukt ben je in mijn ogen een wonder kind :) )

gr tijne

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0), 18 jaar geleden

Bedankt Tijne,

Het probleem is opgelost, stelt inderdaad weinig voor.

Bedankt,

tijne (0), 18 jaar geleden

ok mooi zo

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.