Opel Corsa: Schokkend rijden en uitval

Motorcode: 1.4i

Hallo,

Ik heb een Opel Corsa Joy 1.4i uit 1994 en sinds een aantal weken schokt deze tijdens het optrekken. Dit leek in het begin onschuldig maar de laatste dagen is er niet meer mee te rijden. Dit omdat het nu niet enkel bij het optrekken meer is maar ook wanneer de auto op snelheid is! Hij is nu al een aantal keren volledig stilgevallen. Daarnaast komt er al een aantal maanden een verbrande lucht onder de motorkap vandaan (duidelijk waarneembaar dus lijkt me ook niet goed)... Ten slotte heeft de auto zo lang als ik hem heb een 'probleem' met de koeling van de motor; wanneer ik in de file sta (of bij McDrive) loopt de temperatuur snel op tot ongeveer 95 graden, waarna de automatische fan aanslaat. Ik weet niet of er een verband is tussen deze zaken maar ik dacht dat het goed was dit toch te vermelden.

Ik heb vorige week (na het zoeken van mogelijke oplossingen) zelf de brandstoffilter vervangen en het schokken was toen weg voor ongeveer 50 km. Nu is het dus nog veel erger dan voorheen en ik kan en durf er niet meer mee te rijden.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn en wat de kosten van een eventuele reparatie zouden zijn? Alvast heel erg bedankt!

Guuswa

Geplaatst door Guuswa (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

95 graden is de normale temperatuur voor de motor bij Opel. Als jouw motor veel kouder blijft denk ik aan een defecte thermostaat.
Al eens keer gezocht waar die lucht van daan komt? Staat de uitlaat misschien rood gloeiend?

Nergens een slangetje los of lek of poreus?
Is dit een monopoint injectie? Dan voetpakking van het monopoint huis controleren op lekkage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.