Opel Corsa: Snelheid daalt zeer snel bij een helling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 17DTI

Ik heb over het laatst een berichtje achtergelaten hier over de trekkracht van m'n wagen. Dit valt al bij al mee als ik de auto laat warm lopen eer ik er mee rij. Maar helaas bij hellingen daalt de snelheid zeer snel waardoor ik rap rap moet terugschakelen. van 100KM/H naar 65 A 70 KM/H in minder dan 3 seconden. Das toch wel veel he. De snelheid op de snelweg gaat tot 90KM/H zonder problemen als de motor warm is. dan begint die tergend traag te stijgen naar 100 A 110 KM/H MAX. voor de winter haalde ik 160 zonder enige probleem (niet dat ik een zware voet heb maar heb het ooit eens getest). Is dit nu door koude of is dit normaal bij deze corsa dat je zoveel vermogen kwijtraakt?

zou iemand me hiermee kunnen helpen aub?

Old Hunter

Geplaatst door Old Hunter (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke kou? Die paar graden onder 0?
Wat gebeurt er als je bij zo'n 80 a 90 kilometer/uur de auto in vrij zet op een vlakke weg?
Remt de auto dan ook vrij snel af? Dan zal er wel een rem aanlopen.

Anders de dealer maar eens de auto laten uitlezen. Misschien is de diesel hoge druk te laag en krijgt de auto niet genoeg brandstof.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.