Opel Zafira: speling cardanas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0dti

hallo,

mijn zafira maakt een bonkend geluidje. nu lees ik veel over de beruchte stabilisatorstangen wat een echte kwaal is bij deze wagens. nu ben ik echter gaan voelen aan deze stangen, maar kon niet echt speling vinden,wagen stond wel op de grond, niet opgekrikt. heb daarna zowel de linker als de rechteraandrijfas eens vastgepakt aan wielzijde, beiden kon ik heel goed heen en weer bewegen, is dit speling of hoort dit zo te zijn. kan het gebonk hier vandaan komen.. het rare is dat bij vertrek met gedraaide wielen er niets te horen is..ook vind ik het raar dat ze een aantal weken terug niets gemerkt hebben op de keuring. bij de corsa van mijn vrouw is dit net hetzelfde. kan dit komen door de ouderdom..

iemand enig idee

bedankt

206sw

Geplaatst door 206sw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GercoXXL (0), 10 jaar geleden

stabistangen hoor je alleen als je over een drempel of een hobbelige weg rijdt. Als je het geluid ook hoort bij gas loslaten en gas geven, kan dit duiden op speling in de aandrijfas(sen).
Geluid bij drempels etc. kan ook duiden op een gebroken veer (die rondom de schokbreker zit). Het gerammel is dan het losse stuk dat in de veerschotel ligt te stuiteren. Klinkt overigens als een metalig gerammel en niet als bonken.

Gerco

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Auto moet zowiezo opgekrikt zijn om speling te kunnen voelen op de stabilisator stangen. En die speling wat je zegt bij de aandrijfassen daar zit altijd wat speling op als je ze van links naar rechts beweegt.

206sw (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden..

Ik ben gisteren langs de garage gereden, alles nagekeken. Er zit een beetje speling op de stabilisatorstangen, maar nog niet zo erg om ze meteen al te vervangen.

Nogmaals bedankt

Maikel Voets (0) PRO, 10 jaar geleden

Mooi zo dan weet je weer waar je aan toe bent. Bedankt voor de reply !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.