Opel Vectra: Stationair onrustig Z18XE G3 station

Bouwjaar: 2001

De motor loopt (motor op bedrijfstemperatuur) stationair onrustig. Dit uit zich (b.v. voor het stoplicht) in het onregelmatig "hobbelen" van de auto. Ik zie echter geen schommelingen van de wijzer op de toerenteller. Kan slecht beoordelen of dit verdere nadelinge gevolgen heeft onder verschillende rijcondities, heb geen vergelijk en auto vertoont dit gedrag al sinds het begin van aankoop. Dit doet hij zowel op LPG als Benzine. Het is behoorlijk irritant en is niet in orde lijkt mij. Is er iemand die een vergelijkbaar probleem heeft gehad en wat hiervan de oorzaak was? Dacht zelf aan ontstekking of iets dat het stationair toerental regelt.

Groetjes René Deenen

youp1968

Geplaatst door youp1968 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

reinig het smoorklephuis eens.

youp1968 (0), 18 jaar geleden

Hoi Opeltje,
Bedankt voor je antwoord! Ok....dat ga ik dan eerst maar eens proberen. Kan ik dit met wasbenzine doen of zijn er betere middelen voor en moet ik hiervoor het hele smoorkleppen huis uitbouwen? Sorry, maar ik beschik nog niet over veel technische documentatie m.b.t. de Z18XE motor (wel "So wird's gemacht" Opel Vectra B 1995-2002, maar deze is erg onduidelijk over model Z18XE)

Groetjes René

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

het beste kun je het smoorklephuis uitbouwen. het zijn maar 4 schroefjes en een stekker en 2 slangen...en wasbenzine is ok. open ook de smoorklep zelg en reinig deze ook goed. denk overigens om je vingers...de smoorklep kan scherp zijn en er zit een dikke veer achter..

youp1968 (0), 18 jaar geleden

Hoi Opeltje,
Bedankt voor aanwijziging.....jou inbreng is echt TOP!!!
Ga ermee aan de slag en ben benieuwd naar het effect.

Ik hou je op de hoogte.......

Gr. René

youp1968 (0), 18 jaar geleden

Hoi,

Ik heb inmiddels het smoorkleppenhuis gereinigd, maar gaf geen verbetering. Vervolgens bougies en luchtfilter vervangen want deze zaten al op het vervangings interval. Ook dit gaf geen verbetering. De motor loopt nog steeds stationair niet echt constant en "hobbelt" wat schokkerig. Waar o waar zit de boosdoener?

Gr. René

youp1968 (0), 18 jaar geleden

Hoi,

Distributie gisteren vervangen en compressie gemeten. Compressie is bij alle 4 cilinders goed (moet liggen tussen 14...17 bar max. toelaatbaar verschil tussen cilinders 1 bar) Het onrustige schokken van de motor is er nog steeds :( Zal eens zoeken of er ergens valse lucht aangezogen wordt, of een slangetje lekt. Mischien dat het helpt om het motormanagement uit te laten lezen, maar betwijfel of deze aanwijzingen geeft n.a.v. van dit probleem.

Gr. René

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.