Opel Zafira: stotteren en inhouden rond de 2000 omw/min

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9cdti

hallo,

mijn auto (een zafira 1.9cdti 100pk uit2006) heeft 2 ton op de klokstaan.
Hij houd rond de 2000 toeren in en stotterd dan. op het moment dat ik heel langzaam of heel fors accelereer stotterd hij niet, alleen als ik normaal optrek.
Het probleem is er niet altijd. op het moment dat het probleem er niet is heb ik het gevoel dat de auto ook meer vermogen heeft. Ook heb ik het gevoel dat als het kouder is het probleem zich minder vaak voor doet. tijdens het stotteren hoor ik een vreemd "schurend"geluid.
Volgens de opel dealer is dit geluid altijd aanwezig en dus normaal, maar wordt dit versterkt door het "stotter" probleem. Het probleem was volgens hun de egr klep. Deze is nu vervangen door de garage (geen opel dealer) waar ik de auto gekocht heb. Het probleem is niet opgelost en de dealer zegt dat hij nu moeilijk kan zoeken omdat het motormanagement lampje niet brand.
Ik laat de auto dinsdag updaten (software) maar heb daar ook nog niet veel vertouwen in.
Zou iemand die dit probleem kent of suggesties heeft zijn kennis met mij willen delen zodat ik met mijn gezin en sleurhut toch nog lekker op vakantie kan.
Alvast bedankt
Groet Mons

ducafiel

Geplaatst door ducafiel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Freggel30 (0), 11 jaar geleden

Hoi,

Waarschijnlijk is de EGR klep wel de boosdoener, bekent probleem van de 1.9 cdti motoren.
De EGR klep is af te doppen (plaatje met gaatjes tussen de inlaat en de EGR klep) wat het probleem een heel stuk reduceert.
Rijd al jaren met een afgedopte EGR klep.

Kijk maar eens in onderstaande topic:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Groet,
Freggel30

SciroccoGT (0) PRO, 11 jaar geleden

Variabele gedeelte van turbo vast? komt ook vaak voor. Met de hand voelt lijkt het normaal en goed te zijn maar na het schoon maken is het pas goed!

ducafiel (0), 11 jaar geleden

Zoals al eerder gezegd was de egr klep al vervangen!. Ik ben bij de opel dealer geweest om de software update te laten uitvoeren. Ze hebben toen eerst de foutcodes uitgelezen (alhoewel er geen storings lampje aan was) en er bleek dat de turbodrukregel sensor defect was. de waste gate werdt daardoor verkeerd aangestuurd.
De auto rijdt nu weer goed. Ik hoop dat dat zo blijft. Achteraf weet ik niet of de update nodig was of niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.