Opel Astra: stuurbekrachtiging/uccu probleem ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Een vreemd probleem, tot nu toe nog niet bij mijzelf opgetreden als ik er mee rij (dus ik moet afgaan op wat mijn vrouw me verteld) tijdens het rijden gaat het acculampje branden en valt de stuurbekrachtiging uit, na een tijdje gaat het accu lampje weer aan en is de stuurbekrachtiging er weer, geen motorstoringlampje die aangaat.

Normaal gesproken zou ik meteen denken aan de dynamo, maar die is 1 1/2 jaar geleden vervangen en als ik hem meet doet het probleem zich natuurlijk niet voor en geeft hij netjes 14 volt laadspanning aan.
Accu lijkt goed te zijn want starten doet hij prima, ook geen problemen als ik de airco, ruitenwissers en lampen tegelijk laat draaien.

Heeft iemand anders dit al eens meegemaakt ?

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MAXIM (0) PRO, 17 jaar geleden

K Heb Hetzelfde Probleem Reeds Voorgehad Bij Een 1700 Diesel
Indien De Dijnamo Niet Laad Werkt Het Stuur Gewoon Niet
Ik Heb Toen De Dynamo Vervangen En Sindsdien Geen Probleem Meer Mee Gehad
De Batterij Mag Dan Goed Zijn Als Er Geen Signaal Van De Dynamo Komt Werkt De Servopomp Niet
U Kan Dit Simpel Nagaan Door De Alternator Riem Eens Los Te Halen Als U Dan De Motor Laat Draaien Zal Het Stuur Ook Niet Werken
Grts
Peter

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Het vreemde is dat hij 1 1/2 jaar geleden vervangen is, dus zou het eigenlijk niet de dynamo mogen zijn (is hij dat wel dan zit er volgens mij garantie op) van de week ga ik er zelf mee rijden en dan heb ik er een voltmeter in hangen, dan kan ik meteen zien of de dynamo kapot is, hij doet het ook maar af en toe, tussen de laatste keer zit 5 dagen, allemaal erg raadselachtig.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb inmiddels tijd gehad om zelf te meten, en het blijft raadselachtig, de spanning valt terug van 14 naar 12 dus het is de dynamo maar wat er de reden van is dat het kortstondig is dat snap ik niet, alle aansluitingen gecontolleerd en die zitten vast.. nu zit er 2 jaar garantie op dus de betreffende opel dealer mag het kostenloos uitzoeken.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou het probleem is opgelost, omdat de dynamo 1 1/2 jaar geleden vervangen was zat er nog garantie op (is 2 jaar) na 2 uur bij de dealer gezeten te hebben heeft hij eerst een extra massa kabel erbij gelegd en 52 euro in rekening gebracht, uiteraard was dat het probleem niet dus moest er een nieuwe dynamo in (de 52 euro weer teruggekregen) en heeft hij een nieuwe revisie dynamo erin gelegd (Delphi), thuis gekomen heb ik nog even onder de motorkap gekeken en moest ik lachen om wat voor 'massakabel' ze erbij hebben gelegd, 4mm kwadraat, leuk om 25 ampere doorheen te sturen maar niet hoger en dus zeker geen 100A.

Maar goed het probleem is opgelost maar ik vraag me wel af of er origineel geen Bosch dynamo in hoort te zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.