Opel Vectra: stuurhuis lek of pomp defect???

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 2.0XDTH

hallo,

heb enige tijd last van mijn stuurhuis, als ik de bocht omga wil de stuur niet helemaal terugdraaien en moet ik zelf corigeren, banden zijn op spanning en uitgelijn(voor de zoveelste keer)tijdens het rjden op de snelweg moet ik ook comstant corrigeren, het is alsof de stuurhuis te vast is gedraaid.heb inmiddels 6 maanden geleden een gereviseerde stuurhuis onder zitten, probleem is desondanks teruggekomen, heeft iemand enig idee ??

oh ja, vergeten, olieverlies is er ook

ab

ab78

Geplaatst door ab78 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ab waar verliest hij de olie kun je dat ergens zien ; zoniet als het mogelijk kijk eens in de hoes van het stuurhuis door er voorzichtig los tehalen als dat kan bij het stuurhuis gaat dat niet doe dan aan de spoorstok-kant het klemmentje los en doe er een schroeven draaier tussen en kijk of er olie uitkomt.
zie je niks kijk dan ook even aan de andere zijde.
zie je daar lekkage dan weet je wat de oorzaak is.
heb je ergens anders lekkage dan hoef je niet bij het stuurhuis tekijken.

groetjes jan.

ab78 (0), 17 jaar geleden

een dezer dagen wordt ernaar gekeken om te zien waar de lekage zich bevind, hoop dan iets meer te weten te komen
zelf lukt het me niet het is aardig vol onder de moterkap
laat het je nog weten

ab

ab78 (0), 17 jaar geleden

vandaag geweest, goed nieuws en slecht nieuws . het goede is dat de stuur huis en pomp niet kapot zijn, het slechte nieuws is dat er olie lekt bij een bout aan het stuurhuis om deze vast te kunnen draaien is volgens de monteur geen andere oplossing dan het stuurhuis te laten zakken bout vastdraaien en dan weer stuurhuis terugte zetten, hoi hoi

de groeten ab

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ab ik neem aan dat de garage waar je nu geweest ben het stuurhuis eronder gezet hebben ; dus die hebben dat niet goed vast gezet dan hoef jij toch niet voor de kosten optedraaien of zie ik het verkeerd.

groetjes jan.

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

je kan wel aan beide bouten zonder het stuurhuis te laten zakken ; en anders is 't enkel de bouten van de voorbrug lossen ; lang duurt dat niet hé

ab78 (0), 17 jaar geleden

het gaat hier om het gereviserde stuurhuis, een van de leidingen is tijdens de revisie niet goed vastgezet en de monteur heeft dit niet opgemerkt, eigenlijk zijn ze allebei een beetje aansprakelijk, de garage waar ik vandaag ben geweest heeft niets met de fout te maken, zaterdag wordt het vastgezet, eind goed algoed.
op naar een ander probleem(geintje)

groeten ab

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja ab maar nu draai jij op voor de extra kosten en als je terug had gegaan dan had je de kosten bij het bedrijf kunnen leggen die de fout gemaakt heeft maar goed het eerste belangrijke is dat het voormekaar komt en dat je er er zelf tevreden mee bent.

groetjes jan.

ab78 (0), 17 jaar geleden

ik zou de kosten wel willen verhalen op de monteur die het niet heeft gechekt, maar die zit 2300 km verderop, het stuurhuis had ik hier gekocht , maar hij is nog niet van me af.
volgende week ga ik op vakantie en hop[elijk zie ik de prutser die het op zn geweten heeft.
in mn andere topic had ik problemen met de verstuiverringen en de bout die was losgeraakt waardoor ik veel ellende heb gehad, en de rubbers van mn draagarmen achter zijn alweer herrie aan het maken die waren ook vervangen, een lange waslijst, nog een paar dagen en dan........

monteur werkte notabene bij een opeldealer,

groeten ab

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.