Opel AGILA: Tankmeter wijkt af na vervangen brandstofpomp

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K12B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Tankmeter Opel wijkt af
Enige tijd geleden was mijn benzinepomp kapot. Deze heb ik in een garage laten vervangen. Kosten € 275,00. Vanaf toen geeft de benzinemeter boven 1/2 de tankinhoud niet meer aan. Garagehouder zei dat ik dan maar op de teller moest kijken hoeveel km ik nog kon rijden voordat ik moest gaan tanken. Hij legde ook uit dat er een vlotter in de tank zit die zijn monteur bij de installatie van de benzinepomp mogelijk geraakt had waardoor de vlotter uit balans was. Enkele weken later, toen ik liet weten dat ik wilde dat het probleem met de vlotter verholpen werd, kreeg ik te horen dat er in mijn auto helemaal geen vlotter zit en dat "toevallig" de meter in het dashboard kapot zou zijn. Reparatie zou ruim € 500,00 gaan kosten.
Na nogal wat gemopper van mijn kant heeft dezelfde garagehouder enkele dagen geleden de vlotter vervangen (die er dus geen in zou zitten, en ALS hij die ook daadwerkelijk vervangen heeft). Het probleem zou opgelost moeten zijn, maar de meter loopt (ook na voltanken) niet verder dan 1/2. Hetzelfde dus als een week geleden toen de vlotter nog niet vervangen was. Volgens de garagehouder is dat het "bewijs" dat de tankmeter kapot is. Kan dit kloppen? Loopt de meter dan nog wel op naar 1/2 en van daar af ook normaal terug als de tank minder dan half vol zit? En is ruim € 500,00 een normale prijs voor het vervangen (met een metertje van een sloopauto) van zo'n tankmeter? Ik voel me bedonderd en weet niet meer wat ik nog kan geloven. Ik hoop op antwoorden op mijn vragen...

elve36

Geplaatst door elve36 , lid sinds 6 jaar geleden

6 Reacties

P. Kelder PRO, 6 jaar geleden

Wat ik opmerk is dat de tankmeter voor de rep. van de brandstofpomp nog correct aangaf en dat na rep. de tankmeter ineens niet meer werkt zoals het hoort ?
Dan zou ik zeggen, laat de garage het dan maar oplossen. Hoe ze het dan doen en wat het dan ook kost is voor u niet van belang..

Probeer er met enig uitleg van dit bovenstaande er samen goed uit te komen.

Gr. paul

Hans4040 PRO, 6 jaar geleden

Er zit een vlotter aan de pompunit....
Haal hem eruit en beweeg de vlotter op en neer terwijl iemand op de meter kijkt...

https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

elve36, 6 jaar geleden

Dank voor deze reacties Hans4040 en P.Kelder.

De garagehouder blijft erbij dat de meter in m'n dashbord kapot is. Ik ben een leek en zou op hem moeten kunnen vertrouwen, maar gezien zijn manier van reageren en bereidheid om het op te lossen kan ik dat dus niet. Een andere monteur kan uitkomst geven en dus ga ik die inschakelen, dan nog vraag ik me af wat het vervangen van zo'n metertje me kan/mag kosten? € 500,00 lijkt me echt belachelijk veel. Wie weet welk bedrag normaal is?

Hans4040 PRO, 6 jaar geleden

Over prijzen kunnen we niet discussieren, daar is dit forum niet voor bedoeld.
Prijzen verschillen per bedrijf en omstandigheden.
Bij meningsverschillen over geleverde zaken zal je met de garagehouder om tafel moeten.

mvg.
Hans

elve36, 6 jaar geleden

Het probleem met de tankmeter is opgelost (door een andere garage). Wat bleek; een monteur van de oorspronkelijke garage had bij het monteren van de benzinepomp een slang verkeerd om aangesloten, waardoor die slang tegen de vlotterstang van de tankmeter kwam en deze blokkeerde vanaf een halfvolle tank. Toen de slang van de benzinepomp omgedraaid was, was het hele probleem met de tankmeter verholpen. Als ik in het verhaal van de 1e garagehouder was getrapt had me dit grapje ruim € 500,00 gekost voor iets wat helemaal niet kapot was. Helaas zijn er mensen die anderen (leken op dit vakgebied) op dit soort manieren oplichten... iets anders kan ik er niet van maken...
Ik ga níet meer naar die garage en zal 'm ook aan niemand aanraden.

Hans4040 PRO, 6 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is.
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!