Opel Omega: Toerental wil niet om laag

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: MV6 X30I V6 Aut

Beste mensen, 1 jaar lang ben ik bezig bij de Opel dealer met het volgende probleem en die kan het niet oplossen. Als de motor warm is en je in de buurt van 1500 tot 2000 toeren komt blijft hij op dat toerental rijden zonder het gaspedaal aan te raken. Dat is heel erg hinderlijk en kan je met 60 km zonder iets aan te raken door het dorp scheuren. Het is afhankelijk in welke trap de automaat staat want in de laatste trap kan je gewoon 120 rijden en doet hij het zelfde. De gasklep is al vervangen en alle aansluitingen daarvan. De vacuumslangetjes ook. Gebruik je de klimaatregeling komt er nog een schepje van het toerental er bij op. Soms gaat hij terug naar 500 toeren en dat duurt zeker twee minuten (of je nu afremd of niet) Wie weet waar ik deze storing zou kunnen vinden? Met vr gr Gerrit

galaxy 100

Geplaatst door galaxy 100 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TheoStek (0) PRO, 15 jaar geleden

Precies hetzelfde gehad met mijn Daewoo, bij mij lag het aan de stappenmotor.. gedemonteerd, schoon gemaakt.. probleem opgelost.

Weet niet of dit bij jou het probleem is of dat er wel/niet naar gekeken is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.