Opel Corsa: trekhaakverlichting opel corsa D zelfs de opel dealer weet geen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3 cdti

Ik heb geen verlichting meer op mijn trekhaak. De trekhaak is origineel bij een dealer ingebouwd bij de aflevering toen hij nieuw was. Ikheb nu de auto 2 jaar en niemand krijgt stroom op mijn trekhaakstekker. Er zit een originele kabelset in en bij de kabelset zit een zwart kasje voor de boordcomputer zeggen ze. Dit kasje is al vervangen ( 146 euro ) het kasje moet constand stroom hebben en dat heeft hij ook. Maar als ik meet op mijn stekkerdoos dan meet ik bv op het pinnetje van het licht 0.46 v.
de opel weet nu ook niet meer wat het is. ik had wel problemen met mijn boordcomputer toen ik de auto kocht. Het motorstoringslampje ging niet uit. Ze hebben toen nieuwe software op de corsa gezet. Zouden ze mischien de trekhaakverlichting hebben uitgezet ofzo in de boordcomputer. Ik had wel gezien dat de kabel naar de stekker tegen de uitlaat was gekomen en een draad was de buitenmantel af dit is gerepareerd maar mischien heeft hij toen ergens sluiting gemaakt. Wie weet wat er aan de hand is. Zoals ik al zei weet zelfs de opeldealer het niet meer.

evdh76

Geplaatst door evdh76 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 9 jaar geleden

Ik denk dat de dealer even moet kijken of de trekhaak in de ECU is aangemeld..?
Trouwens; ze hebben daar toch wel een electricien lopen, hoop ik?

downforthecause (0) PRO, 9 jaar geleden

De 0,46V hoe heb je die gemeten? Belast of onbelast? Ik bedoel met een multimeter in je stekkerdoos, of met de aanhanger/caravan oid aan de stekker?
Er zit namelijk detectie in de stekkerdoos als er een aanhanger aangesloten wordt, er zit namelijk op je auto controle op de lampen als er 1 stuk is geeft hij een melding.

Maar je probleem is dus dat de verlichting niet werkt?De rest wel?Remlichten,knipperlichten en mist? Is het een 7 of 13 polige set?
Is het een origineel set dat is de stekker die normaal op je achterlichten zit doorgelust naar de trekhaakregelunit, zijn meestal allemaal groene kabels er kan er dus gewoon 1 slecht contact maken, dit komt regelmatig voor of dat ze verkeerd zitten tenopzichte van de stekker, zit namelijk verschil in een 3 en 5 drs versie..Heb je de inbouwbeschrijving bij de auto van de trekhaak?
Werken beide achterlichting niet?Of alleen de linker of rechter?

evdh76 (0), 9 jaar geleden

De 0.46v is onbelast het is een 5 deurs alles heeft altijd gewerkt volgens de vorige eigenaar.het is een originele kabelset van opel. Hij is 7 polig en ikheb helemaal niks dus geen lichtgeen remlicht geen knipperlicht. Dat aanmelden in de ECU kun je dat zelf zien ?

ericv76 (0), 9 jaar geleden

aanmelden in ecu kan je zelf niet doen dat moet bij de dealer gebeuren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.