Opel Signum: type / merk wax in holle ruimtes

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 DIRECT

Hallo,

Weet iemand met welk merk / product roestpreventie (WAX / ML) in de holle ruimtes (draagbalken) wordt verwerk in de fabrieken van Opel?

Dit i.v.m. gewenst nabehandelen van de kokerbalken. Mij is het bekend dat de auto (Signum bj. 2003) is opgetrokken uit verzonken plaatwerk.
Ik heb even met een endoscoop in de balken gekeken. In de balken ziet het er goed uit. Echter aan de achterzijde (bij het achterwiel) toch beginnend roest zichtbaar in de balk op de bodem. Preventiemateriaal (WAX/ML) is nauwelijks (nog) zichtbaar in de balk.

Wellicht is het bij iemand bekend welk product Opel verwerkt?

eenoog

Geplaatst door eenoog (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat is verzonken plaatwerk??? of bedoel je verzinkt plaatwerk???

Mausx (0), 11 jaar geleden

Het zal wel verzonken plaatwerk zijn want als het verzinkt is dan roest het niet.

Maar nabehandelen kan toch ook met tectil. er zijn spuitbussen met slang leverbaar om diep in de balken te komen.

eenoog (0), 11 jaar geleden

Het plaatwerk is voorzien van een zink-laag. Echter zegt dit helaas niet alles. Roest komt bij ´moderne´ auto´s nog steeds voor al is het in mindere mate. (denk aan Mercedes / Ford)

Zonder meer ML tectyl op spuiten zonder te weten wat voor laag er af fabriek in zit lijkt mij wellicht niet zo verstandig. Bijvoorbeeld een product op oliebasis op een ´milieuvriendelijke´ wax spuiten kan wellicht meer kwaad dan goed doen...

Wellicht is er een proffesional welke weet welk type (merk) product er mag worden nabehandeld?

ronny530 (0), 11 jaar geleden

Er is al beginnende roest dus van preventief bewerken is geen sprake meer. je kunt er wel alle soorten bescherming opspuiten maar het blijft roesten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.