Opel Signum: Motor gaat in noodloop.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: Y2.2DTR

We hebben een OPEL signum met een probleem dat hij af en toe in noodloop gaat nadat er vermogen wordt gevraagd. Volgens de ANWB had het iets met de LMM te maken??? Bij uitlezen van OBD gaf hij geen storingen aan. Misschien door de ANWB al gewist? Zelf mee gereden en kan zelf de storing niet oproepen. Hij trekt nu gewoon netjes door.

Iemand een tip waar ik mij op kan focussen. Weet niet of deze turbo variabele schoepen heeft, maar bij een kilometerstand van 186.000 kan ik mij voorstellen dat ze dan niet al te soepel meer gaan.

Alvast bedankt.

Alex76

Geplaatst door Alex76 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat vaak voorkomt is een slecht werkende egr klep,en ook dat de variabele turbo problemen geeft, ook vacuumproblemen cq. aansturing van de turbo ed.
Alleen meestal heb je dan wel een foutcode(s), hopelijk hebben ze die niet gewist.

LMM zou ik niet direct aan denken omdat je nu de fout niet kan oproepen en een LMM als die niet goed meet niet ineens nu wel goed meet.

Flink stuk rijden en lekker laten trekken en werken de motor kan ook zomaar zijn dat er nu een hele tijd goed blijft....

Alex76 (0) PRO, 11 jaar geleden

Wij hadden de auto uit laten lezen bij een OPEL dealer en die hadden wel een aantal fouten uitgelezen waarvan één ook betrekking had tot de EGR. Deze hebben we afgelopen donderdag vervangen en nu even afwachten om het geholpen heeft. Variabele schoepen bewogen wel soepel, dus vermoedt dat het probleem ook hier niet in zat.

Bedankt voor je reactie downforthecause. Laat het nog even weten als echt opgelost is.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.