Opel Signum: Waterschade overstroming

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

"Goede" avond,


Vorige week was ik zelf het middelpunt van de overstromingen in Spanje. Ik was helaas op de weg met mijn 2003 Signum toen het water te hoog werd voor de signum, helaas stroomde het water te hoog en is de motor afgeslagen in het stromende water. Hebben hem met een Jeep Cherokee naar het droge getrokken maar de motor lijkt dood.

Als ik probeer te starten hoor ik alleen gezoem (startmotor denk ik) maar niks dat aanslaat of ook maar lijkt aan te slaan. Alle electronica werken perfect. Als ik bij de olie kijk, zie ik voornamelijk olie die veel te dun lijkt, waarschijnlijk zit hier dus water in.

Ga hem overmorgen naar de Opel garage brengen in Spanje, vroeg me af of iemand hier al enige gedachten had.


Bij voorbaat dank,

Sebastiaen

Sebastiaen

Geplaatst door Sebastiaen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 11 jaar geleden

Als de motor water binnen heeft gekregen/ vloeistofslag , vrees ik het ergste, voor de toekomst trouwens ook , water en elektronika en dergelijke verdragen elkaar niet zobest.
Zal in eerste instantie niks aan de hand zijn maar gaande weg zullen de meest vreemde storingen gaan ontstaan.
Succes

kevintje21 (0), 11 jaar geleden

ik zeg: Reviseren...

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Overal waar water is in KUNNEN komen demonteren . Alleen lopend maken is niet voldoende . Water komt overal meestal total loss .! Heb meerdere "behandeld" achteraf en alles is roest . Bak ,startmotor ,dynamo ,electronica en vooral de motor . Ik hoop dat de verzekering nog wat betekenen kan.
Veel geluk.

kevintje21 (0), 11 jaar geleden

zoals punt al zegt, water in het blok = roest.. loopt waarschijnlijk niet weer, tenzij je alles nu uit elkaar trekt, en alles heel droog maakt, maar dat zit je nog met carrosserie van de auto die behoorlijk gaat roesten,.. sterkte! en hopelijk verzekerd tegen waterschade!

man!ac (0), 11 jaar geleden

Als de motor idd een "water"slag heeft gemaakt, is het einde oefening.
Water laat zich niet samenpersen door een zuiger zoals brandstof.

kevintje21 (0), 11 jaar geleden

@man!ac.. oftewel: kleppen, zuigerveren.. duur grapje..

man!ac (0), 11 jaar geleden

:) thnx voor de aanvulling.

opc8275 (0) PRO, 11 jaar geleden

inderdaad als dit al rijdend gebeurd dan heb je kans dat er een groot gat in het motorblok zit ; nooit door water rijden van meer dan 10 Centimeter !! Ik vrees het einde voor de signum

kevintje21 (0), 11 jaar geleden

jou zuigertje draait vrolijk met +-2500 rpm op en neer, water is niet te compresseren, dus water zoekt zwakste punt:) daag blokje van de vrolijke signum

opc8275 (0) PRO, 11 jaar geleden

Maar dan moet hij toch al tot aan de hoogte van de koplampen door het water gereden zijn om water in de motor te krijgen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.