Opel Zafira: verwijderen achter portier

Brandstof: Benzine, Motorcode: 18ex1

Hallo kan mij iemand vertellen hoe ik een achter portier kan verwijderen ivm repareren van de bekabeling. Er zitten een soort splitpen in kan ik deze eruit tikken met een drijvertje ofzo? mvg. Ton

TonvanRas

Geplaatst door TonvanRas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Inderdaad, pennen er uit en portiervanger los maken.

TonvanRas (0), 11 jaar geleden

Ha dank je wel ik ga er aan beginnen als ik tijd heb. Weet je mischien ook welke kleuren van wat zijn, want de luidspreker doet het ook niet. Het raam doet het niet en ook de centrale vergrendeling is er gister mee opgehouden dus het wordt wel eens tijd de kabels te repareren alvast bedankt. mvg Ton

GercoXXL (0), 11 jaar geleden

Je kunt bij de dealer een rep set bestellen met losse draden, stekkerpennen en een stekkerhuis. Als je de posities in de nieuwe stekker noteert, kun je deze terug solderen op de oude bedrading achter de deurstijl (kunstof bekleding weghalen)
Doe na het repareren wat talkpoeder in de rubberbalg, dan blijven de draden beter van kwaliteit.

Op deze manier heb ik zelf ook beide achterdeuren gerepareerd, zonder deze eruit te halen.

Wel eerst de accu losmaken, zie eerdere posts van mij over dit onderwerp!!

Gerco

TonvanRas (0), 11 jaar geleden

Hallo ik heb de draden gerepareerd, door de stekker los te halen en daarna de doorvoer rubber in de deurstijl losgehaald. De bekabeling was al eens gerepareerd met reparatie sokjes maar was weer kapot en deze sokkjes waren veel te dik, zodat er nog een kabel kapot gedrukt was. Ik heb nieuwe draden er tussen sesoldeerd en daar krimpkous over gedaan. De doorvoer rubber heb ik volgespoten met vaseline spray zodat de kabbels soepeler door de rubber gaan. Alles werkt weer naar behoren iedereen bedank voor het meedenken groeten Ton.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.