Opel Vectra: Welke olie voor een Vectra C

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Hallo,

Vandaag auto terug gekregen na de onderhoudsbeurt volgens schema. Beurt is uitgevoerd bij de Opeldealer. Op de bon zag ik dat de olie die erin is gegooid 10w40 is. Bij de vorige beurten (was bij een andere Opeldealer) was het altijd 0w30 of 5 w 30. Dit is uit het onderhoudsboekje te herleiden. Garage gebeld en gevraagd waarom er nu 10w40 ingegooid is. Antwoord was dat men bij deze opeldealer geen 5w30 meer voor deze Vectra gebruikt maar dat de 10w40 die er nu inzit van een nog betere kwaliteit zou zijn dan de 5 w30 die er eerder inging. Het zou uitstekend geschikt zijn voor deze motor en is ook nog eens goedkoper.

Ik vind het een vreemd verhaal want ik begreep dat volsyntetische olie beter is dan de 10w40 die er nu in gedaan is. Is mijn twijfel terecht of klopt het verhaal van de dealer?

Gr Johan

Johan L

Geplaatst door Johan L (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

Goedkoper ja, dat klopt.....aanbevolen wordt echter 0W40 of 5W30
zie www.kroonoil.com

Johan L (0), 13 jaar geleden

Even voor de duidelijkheid; Voor mij is het geen issue of het goedkoper moet zijn. Ik wil het beste voor de auto en het lijkt mij dat inderdaad dan de door jou genoemde olie beter is. Ik ga er morgen maar weer even naartoe denk ik. Vind het een slechte zaak overigens dat een Opel-dealer het zo doet.

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

oke, succes.

Doix (0), 13 jaar geleden

Kijk ook eens hier voor meer informatie: http://www.carbibles.com/engineoil_bible...

10W40 maakt niet zoveel uit ten opzichte van 5W40, als het maar wel volsynthetisch is. De 10W40 is bij koude start iets dikker dan de 5W40 en bij bedrijfstemperatuur zijn ze even dik. De 5W30 is dan iets dunner dan de W40 varianten.

Eén ding geloof ik nooit en dat is dat als iets beter EN goedkoper is bij de merkgarage, dus navragen kan nooit kwaad.

Succes!

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.