Opel Frontera: X2.2SE wil soms niet aanslaan.

Bouwjaar: 2000

Deze frontera start altijd maar slaat soms niet aan. Als je opnieuw start doet hij het wel. Wij krijgen op onze BOSCH testkast bij uitlezen v.d. wegrijblokkering Code B0007 (=onbekende fout). Bij de opel dealer krijgen ze als storing een zwak sleutelsignaal met advies om de ,,startantenne'' (zit om kontaktslot) te vernieuwen. Dit heeft echter niet geholpen.
Zou het nog aan het ,,codekastje''kunnen liggen ??. Verder hebben wij ook de indruk dat de storing zich meestal voordoet als je gas geeft tijdens het starten (warm of koud maakt niet uit). Zou het ook iets met de ontsteking kunnen zijn ?? Wie o wie heeft een gouden tip ??.

Keimpen

Geplaatst door Keimpen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

janh5107 (0) PRO, 18 jaar geleden

andere sleutel?
J.E

Keimpen (0) PRO, 18 jaar geleden

We zijn er inmiddels achter dat er wel ontsteking is (tijdens het starten) maar dat de inspuitventielen geen aansturing krijgen als je het gaspedaal beroerd (indrukt).Ook zit er nogal verschil in de secundaire spanning. De eerste cilinder is 18000V
en de 3e cilinder heeft 10000V. De bougiekabels zijn al nieuw.
Zou de Dis-bobine defekt kunnen zijn ???.

BILLIE12 (0), 18 jaar geleden

al oplossing gevonden aub?

Keimpen (0) PRO, 18 jaar geleden

Auto is na bij ons ook bij de Opel dealer geweest. Daar is uiteindelijk de computer zelfs vernieuwd. Ook dit mocht niet baten. Klant heeft uiteindelijk auto ingeruild en wij weten niet hoe het verder is afgelopen. Ik heb nog wel met garage gebeld maar deze had de auto alweer doorverkocht (handel).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.