Opel Zafira: Zafira 2.2 16 v start niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v

Ik heb een probleem met onze Zafira maar het is wel een lang en apart verhaal. Hopelijk zijn er mensen die misschien een idee hebben wat het kan zijn.
Gisteren tijdens het rijden begon ineens (bijna op bestemming) mijn acculampje heel zwak te branden. Toen ik afremde om te gaan inpareren begon et lampje van de ABS en tractioncontrol ook te branden en de stuurbekrachtiging viel uit.
Uiteindelijk toen ik naar huis wilde gaan starte de auto niet en heb ik dit met behulp gedaan van een quickstarter.
Op de snelweg begonnen spontaan zo goed als alle lampjes te branden waarna ik de auto geparkeerd heb.
Ik heb toen een kennis gebeld(monteur) welke gerpobeerd heeft de auto uit te lezen maar geen foutcodes gevonden. Auto was nu ook niet meer te starten met kabels.
Auto afgesleeft naar huis en een andere accus geplaats omdat de andere leeg was. HElaas bleek dit niet het probleem te zijn want de auto kon nog steeds niet gestart worden. Alles doorgemeten en bleek in orde te zijn ook de zekeringen. Terwijl de auto op contact stond hoorden we wel de pomp van de stuurbekrachtiging constant lopen. Deze bleek helemaal leeg te zijn dus ook deze olie maar bijgevuld. Nogmaals geprobeerd uit te lezen en te starten maar helaas beiden zonder resultaat. Dinsdag maar naar de garage om daar nog eens te laten uitlezen met de hoop op beter resultaat.

Heeft een van jullie misschien enig idee wat het is of zou kunnen zijn? Wij dachten in eerste instantie dat het de accu of dynamo was maar dat blijkt het dus vreemd genoeg niet te zijn

muerte

Geplaatst door muerte (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

muerte (0), 9 jaar geleden

Probleem is al verholpen, het bleek in de dynamo te zitten

Dolby (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Wat de oplossing is geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.