Opel Zafira: zafira op drie cilinders

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: x18xe1

Beste forumleden,

Mijn zafira loopt regelmatig op drie cilinders. Mijn vrouw had laatst de tank leeg gereden. Dus mijn eerste verdenking ging uit naar de injectors. De laatste tijd is er vervangen/gereinigd:

brandstof filter
injectoren
bogies
olie + filter
gasklephuis + nieuwe pakking

IK heb van de week de live data bekeken via OPCOM en deze leken mij niet verkeerd, behalve de block learn map deze stond op 166 steps bij de zafira van mijn broer (zelfde motor) staat deze op 130 steps. Mijn O2 integrator peddelt tussen 135-145 steps. die van mijn broer tussen de 125-130 steps.

Mijn lamda sensor peddelt tussen de 800-4.800 mv en reageert direct op gasgeven of gas los.
injectie pulse 2,9 ms
De lmm waarde zijn bij stationair 11kg/u
2000tpm 22kg/u
3000tpm 32kg/u
4000tpm 44kg/u
6000tpm 85kg/u
volgas (tot in de begrenzer) 252kg/u
Dit is met onbelaste motor

Wel kreeg ik vandaag een foutcode P 1405 EGR valve feedback low. Mijn egr is al afgedopt met een orgionele opel pakking zolang ik de auto heb.
Ook heb ik de bobine gewisseld met die van mijn broer maar dat maakt geen verschil. Er is ook een andere lmm geprobeerd, ook geen verschil.

Zelf zit ik te denken aan valse lucht via de egr maar deze is afgedopt.
Ik heb alle slangetjes enzo gecontroleerd op scheuren en lekkage.

Kortom om weer gek van te worden.
Mvg. Ton

TonvanRas

Geplaatst door TonvanRas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

Meet gewoon de compressie !

kleijn (0), 10 jaar geleden

Ik denk aan kapotte bobine rail

TonvanRas (0), 10 jaar geleden

bobbine heb ik uitgewisseld met een goed lopende zafira maakt geen verschil. Net de egr er af gehaald. blind pakking zit een gat in ga morgen een nieuwe halen.laat wel even weten of dat hem was. als dat het is zal de klep ook wel niet goed zijn. net gereden zonder blindpakking loopt zeer slecht op contstante snelheid en stationair ook. mvg. ton

TonvanRas (0), 10 jaar geleden

nieuwe pakking geplaatst loopt weer goed zowel stationair als op deellast. dat zon beetje valse lucht een motor zo slecht kan laten lopen. mvg. ton

kleijn (0), 10 jaar geleden

Opgelost dus

TonvanRas (0), 10 jaar geleden

Ja gelukkig wel. Zal eind van de week nog even kijken of de leer waarden nu wel lager zijn dan 166 steps. Ik neem aan dat deze zo rond de 130 steps moet zijn? Ben benieuwd wat het volgende weer is want je blijft wel bezig met zon zafira. Mvg. Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.