Opel Zafira: Zafira ruitenwissers gaan niet ver genoeg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: dth

mijn ruitenwissers slaan dus niet voldoende uit; ze stoppen ongeveer 10-15 cm voor de rand. Is er ergens een eind-schakelaartje in te stellen? Ze komen wel mooi terug.

aghofman

Geplaatst door aghofman (55) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk mechaniek versleten.

robert10078 (0), 15 jaar geleden

Maken de ruitenwissers geen overmatig geluid bij het "van richting veranderen"? Zou bij versleten mechaniek duidelijk hoorbaar moeten zijn. Als je de armen (stilgezet op het midden van de ruit) vastpakt en flink heen en weer kunt bewegen is inderdaad het mechaniek versleten. Is er ook mee geknoeid om de ruststand "goed" te krijgen. Hele mechaniek werkt niet met eindschakelaars, maar een stangenstelsel met een ronddraaiend krukje op de ruitenwissermotor, waarbij de lengte van het krukje (mede) de totale slag bepaalt.

aghofman (55), 15 jaar geleden

Er is wel door de opelmonteur naar gekeken omdat de ruitenwissers geblokeerd waren; hij heeft toen e.e.a vooral het krukje op de motor weer rechtgebogen (50Euro); ziet er mechanisch inderdaad gecompliceerd uit; ben nu een beetje huiverig voor een fikse rekening, dus alle tips zijn welkom. I kheb deze auto pas een week en weet niet wat de voorgeschiedenis is. Bij werking van de ruitenwissers is er niet veel lawaai...

robert10078 (0), 15 jaar geleden

Als het systeem geblokkeerd is geweest, is waarschijnlijk ergens een stangetje van het ruitenwissermechaniek krom (kapot). Betekent een nieuw mechaniek. Ga eens op een sloperij kijken voor een compleet stangenstelsel (van een benzine-uitvoering); mechaniek is gelijk aan de diesel, maar heeft meestal minder kilometers (draaiuren). "Rechtbuigen" is zinloos, het wordt zwakker en de lengte wordt nooit meer als origineel, en al een kleine lengteverandering van de "motorkruk" resulteert in onvoldoende of teveel slag bij de bladen.
Trouwens, hoe is het geblokkeerd geweest (waardoor??)

danny1937 (0), 15 jaar geleden

heb idd ook beetje het idee dat er met de "rust stand"geknoeid is

of wellicht verkeerde maat ruitenwissers

grtjs dany

aghofman (55), 6 jaar geleden

het was de handle op de motor even bijgebogen..met een bandenlichter

aghofman (55), 6 jaar geleden

het was de handle op de motor even bijgebogen..met een bandenlichter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.