Opel Calibra: zekering/ kortsluiting

Bouwjaar: 1995

hallo ik heb een probleem met de zekering waarop de sigaretten aansteker, stoelverwarming enz zit aangesloten. hij springt er steeds uit als ik de motor start. de aangesloten componenten en dashboard meters doen het dan niet meer en accu lampje brandt. dynamo is net vervangen. heb de meeste componenten die er op aangesloten zitten al uitgesloten. ben er wel achter dat als ik de motor op contact zet de zekering er niet uitspringt. zodra ik hem start gaat toeren naar ongeveer 1500. zodra deze terugloopt naar stationair dan springt de zekering eruit. zet ik een voltmeter op de zekering en loopt motor eenmaal stationair, haal ik voltmeter weg dan blijft de zekering er ook in. zou het een inschakelspanning kunnen zijn van iets ?? weet iemand mischien anders hoe ik aan een elctrisch schema kan komen zodat ik precies weet wat er allemaal op die zekering aangesloten zit ??

ELLENBROEK

Geplaatst door ELLENBROEK (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (335) PRO, 18 jaar geleden

De enige tip die ik je kan geven is:
Ga naar www.bol.com en bestel het boek :
Haynes Service and repair manual Vauxhall/Opel Calibra 1990-1998.
ISBN nummer: 1 85960 502 8
Prijs : ¤30,49
Dit is tevens de enige vraagbaak voor de Calibra die er te koop is.
Hij is echter wel in het Engels.
Succes.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.