Opel Calibra: abs-ring stuk

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: c25xe v6

Klant heeft de auto gebracht voor de APK en nu blijkt dat beide abs-ringen gebroken zijn (van de voorwielen). Nieuwe homokineten heeft hij naar geinformeerd schijnen gauw 350-400 euro te bedragen. Er zijn in Duitsland losse abs-ringen te koop. Heeft iemand hier ervaring mee? Of een andere- iets goedkopere- oplossing?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

siem, er vanuitgaande dat het geen 4x4 is....(er staan hier verder geen gegevens bij)

ik heb van een vectra de ringen wel eens gewisseld met een sloop schade as. dit is wel te doen door middel van het warmstoken met een flinke verfkrabber of iets dergelijks.

denk er om dat de niewe ringen hetzelfde aantal tanden heeft als de oude, en het huis van de homokineet waar de ring om moet schoon en roestvrij is. danders breken ze na montage en afkoelen weer. overigens zijn de ringen van een vectra a met deelfde motor volgens mij hetzelfde.

Siem Bijman (115) PRO, 17 jaar geleden

Misschien zijn er in Nederland ook losse abs-ringen te koop? Inderdaad alternatief is een sloop.

janh5107 (0) PRO, 17 jaar geleden

ring even vastzetten met een klein grip-tangetje, op de zijkant vastpikken met co2 apparaat, eventueel met slijpertje bijwerken.
J.E

Siem Bijman (115) PRO, 17 jaar geleden

Gaan we proberen Jan. Heb jij daar goede ervaring mee?

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

ik vraag we af of dit lukt...de ring is van een soort aluminium en dit laat zich slecht lassen met co2. overigens is het kleinste naadje tussen de ring al fout...dat betekend een defectcode in je abs systeem.

peer8664 (0) PRO, 17 jaar geleden

bel even naar bedo opeldemontage, die heeft zeker een paar abs ringen liggen, ze zijn makkelijk te vervangen.
Bedo te waalre 040-2220265

Siem Bijman (115) PRO, 17 jaar geleden

Gaan we ook proberen!

janh5107 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb het al bij meerdere merken gedaan, deze oudere systemen zijn niet zo kritisch op een spleetje, hierbij is het belangrijk dat het signaalnivo zijn drempelwaarde haalt.
J.E

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.