Peugeot 406: 1.8 16v AG G3: schokken/inhouden

Bouwjaar: 2001

Zit al geruime tijd met het probleem dat de auto inhoud bij het optrekken (zowel op gas als benzine). Bij constante snelheid schokt de motor soms. In het begin had ik ook nog last van een brandend diagnoselampje met storingsmeldingen (zie oude onderwerpen onder mijn naam), na het opnieuw aanbrengen van de massakabbetjes naar de computer is dit probleem echter weg. Bobine is om andere redenen(defect) al vernieuwd. Vacuumsensor is ook vernieuwd. Al met al rijdt de auto door al die zaken best wel beter maar nog niet goed genoeg, wat kan er nog aan de hand zijn? ik begin de moed een beetje te verliezen.

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

daan1876 (0), 19 jaar geleden

bougiekabels,bougies

hobby-monteur (0), 19 jaar geleden

volgens mij is dit iets voor de dealer,
heb je je computer al eens uit laten lezen,
volgens mij heb je daar 2 van aan boord.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Of, als het alleen op gas is voor de inbouwer van het gas...CQ fabrikant van de instalatie

406rijder (0), 19 jaar geleden

Auto is zowel bij dealer als bij gasspecialist geweest. Eerlijk gezegd heb ik daar niet zo veel vertrouwen meer in, geen oplossingen wel rekeningen. Klachten zijn op benzine even erg als op gas.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je naar een gasboer gaat, dan moet je zorgen dat ie op benzine PERFEKT loopt!

406rijder (0), 19 jaar geleden

Henkie: Dit (perfekt lopen op benzine)) is dus het probleem, volgens dealer ligt het aan het gas, volgens gasspecialist is het de auto zelf....

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Kunnen de dealer en je "gasspecialist" hun standpunten ook motiveren? Anders zouden ze een keer met elkaar moeten communiceren ipv jou met de rekeningen op te zadelen. Je hebt 1 ding voor; de klacht zit er continu in als ik het goed begrijp.

406rijder (0), 19 jaar geleden

Wederom bij garage (andere dealer) geweest. Auto is helemaal nagekeken en voorzien van nieuwe bougies. Geen resultaat, wel de opmerking dat het wel eens voor wil komen dat de gasinjectors tijdens het rijden op benzine wat gas laten doorlekken. Dit zou dan het matige rijden op benzine moeten verklaren. Voordat ik weer bij een gasspecialist langs ga heb ik zelf de lpg aanvoer na de injectors onderbroken en op benzine gereden, geen verschil. Overigens heb ik al lange tijd de indruk dat er valse lucht wordt aangezogen, aangezien er meer aanzuiggeluiden te horen zijn dan bij mijn vorige 406 (bj '97). Begin steeds meer de neiging te krijgen om afscheid te nemen van de auto en peugeot....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum