Peugeot 205: 205 stottert, slaat af, controlelampje brandt

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Beste kenners,

Net 1 maand geleden heb ik een 205'je (Accent 1.1 U9) aangeschaft maar helaas heb ik al een probleem. Midden op de snelweg geeft de auto geer gas meer en bij lage snelheid slaat-ie helemaal af. Er brandt dan een controlelampje, deze zit naast het controlelampje van de brandstof. De auto is sowieso gevoelig voor lage toerentallen, hij trekt moeizaam op en stottert bij optrekken in een 'hogere' versnelling bij lager toerental. Verdere bijzonderheid is dat hij bij het starten hoge toeren draait (heb geen meter dus weet niet precies hoeveel).

Wie-o-wie kan mij vertellen wat het lampje betekent en wat er kapot kan zijn. Is het de katalysator? Zo ja, kan ik deze er uit laten slopen? Heeft het verder gevolgen voor de auto?

Superbedankt voor de reacties!!

Groetjes
Andrea

drea1978

Geplaatst door drea1978 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het lampje wat gaat branden geeft aan dat er iets niet in orde is met de motor-regeling. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar een vaak voorkomend probleem bij dit type is een storing in gasklep-potentiometer en dat loopt gelijk in de papieren omdat dit deel niet (nieuw) los leverbaar is, maar geleverd wordt als compleet onderste deel van de injectie unit.
Uit laten lezen bij een garage geeft meer info.

timdemon (0), 14 jaar geleden

Gelukkig staat de sloop helemaal vol met dit type gasklephuizen. toxsetje meenemen en je kan heel makkelijk even een potentiometer demonteren en meenemen om te proberen. Volgens mij heb ik er nog 1 liggen van een 1.4 carros. Ik zal even kijken als je dat wilt!

Groet, Tim

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.