Peugeot 206: 206 start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo Allemaal,

Ik zit al een tijdje met het probleem dat mijn 206 niet wil starten. De start motor loopt en de benzine pomp geeft benzine. Op aanraden van de garage heb ik al de bobine vervangen en op aanraden van de ANWB de krukassensor. Gezien de auto nog niet starte heb ik hem naar de gerage gesleept. Deze heeft hem weer naar de dealer gestuurd om uit te laten lezen (wat een vermogen koste).
Zei zeiden dat de BSI kapot was omdat deze niet uit te lezen was. Toen is er een andere BSI, ECU en contactslot ingezet (van Bart Ebben). Maar de auto wilde nog steeds niet aanslaan.
De garage heeft toen zelf de auto uitgelezen (apparaat was die week net binnengekomen) en nog steeds kwm de melding dat de BSI niet uitgelezen kon worden en dus kapot was.
Alle zekeringen zijn nog goed en d bsi krijgt ook gewoon spanning.

De garage weet het ook niet meer, Zijn er hier nog ideeen?

Bedankt,
Richard

Richard78

Geplaatst door Richard78 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Richard,
bekijk de kabelboom eens in de kabelgoot achter distributiedeksel. Onderin de bocht van verticaal naar horizontaal. Niet gescheurd?

Gr maarten

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

en wie gaat dat gelach betalen??? u toch niet mag ik hopen, als de garage een verkeerde diagnose stelt zijn de onkosten voor hun

Richard78 (0), 12 jaar geleden

Ik ga maandag weer even bij de garage langs. Zal het nakijken van de kabelboom. Bedankt.

En ja, dat gelach is uit mijn portomonee gekomen, paar uur voor het uitlezen en aanschaf onderdelen. Dat word inderdaad nog een goed gesprek!!!

Bedankt,
Richard

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja,je moet er vanuit gaan dat de garage ook z'n best doet. Alleen durven/kunnen de meeste niet logisch te meten. Pak een multimeter of scoop en ga meten denk ik dan. Zie dit vaak onderweg. Alles wordt vervangen,maar niet meten...

Richard78 (0), 12 jaar geleden

Dat begrijp ik wel. Maar inderdaad eerst meten en logisch nadenken dat zou wel wat meer mogen. Voorkomt dat je mensen met onnodige hoge rekeningen opscheept. Of dat je mensen met onopgelosde problemen weer op pad stuurt. Mijn motor kan niet eens zomaar gerepareerd worden omdat er niet een stekker aan zit.

Maar een groot gedeeldte van de mankementen kan op deze manier snel worden opgelost dus hoef je niet meer verder te zoeken en verleer je het. Ben blij dat ik een garage heb gevonden die van zijn vak houd en nog op onderzoek gaat. Maar dit gaat toch zijn pet te boven.

Rihcard

dfc (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo,

Is een advocaat ook gratis als je de rechtzaak verliest?

DFC

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=dfc]Hallo,

Is een advocaat ook gratis als je de rechtzaak verliest?

DFC[/quote]
Je moet geen appels met peren vergelijken, maar richard en maarten hebben wel gelijk, er zijn nog wel monteurs maar de meeste zijn onderdelen vervangers

Richard78 (0), 12 jaar geleden

Ik wide niemand kwetsen of vals beschuldigen.

Maar zullen we het weer over het niet starten van mijn auto hebben, Dan kan ik wat leren en mijn garage ook. Dan is de kennis weer verspreid.

Bedankt,
Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.