Peugeot 306: 306 1.4 problemen met het starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo,

ik ben in het bezit 306. deze auto start de ene keer zonder problemen en de andere keer wil hij bijna niet starten. ik heb onlangs de bougies, bougiekabels,bobine vervangen hiervoor waren deze problemen ook al en eigenlijk geen verandering. ook doet mijn toerenteller het niet. heel soms tijdens het rijden schommelt deze wat op en neer? heeft dit ermee te maken? btw als de auto eenmaal gestart is loopt hij als een zonnetje, wil soms wel schokkerig optrekken.

mvg Lars

Flevoworst

Geplaatst door Flevoworst (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

De reden dat je waarschijnlijk geen reactie krijgt is de lastigheid van dit probleem. Ten eerste al het verschil tussen starten en aanslaan. Je praat over starten, maar uit je verhaal op te maken bedoel je aanslaan.
De keren dat de motor (bijna) niet aanslaat is dat als de motor koud is, bijv. na een nacht staan, of gebeurd dit ook bij warme motor? Als de motor niet (of bijna niet) aanslaat, hoe krijg je em dan wél aan de gang?
Het kan zoveel oorzaken hebben dat er eigenlijk geen gericht antwoord op te geven is. Uit laten lezen is beslist niet heilig, maar zou wellicht iets op kunnen leveren.

Flevoworst (0), 11 jaar geleden

de auto heeft moeite met aanslaan bij zowel een koude als een warme motor. ik probeer de motor gewoon te starten en op het moment dat hij bijna aan lijkt te slaan geef ik gas en vaak wil de auto hierdoor starten. maar soms start hij ook gelijk nadat ik de sleutel omdraai. ik hoop dat dit iets meer info is waarmee jullie wat kunnen.. mochten jullie nog vragen hebben hoor ik het graag.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.