Peugeot 306: 306 aanjager blijft draaien

Bouwjaar: 1995

Ik heb een 306 waarvan de interieurventilator blijft draaien als het contact uitgedraaid wordt. Uiteraard zou die alleen moeten draaien als de contactsleutel op stand 2 staat. Resultaat na 1 dag: een lege accu.
De 4 standen van de schakelaar werken wel naar behoren en ook als je de schakelaar op 0 zet gaat de ventilator wel uit.

Volgens het elektrisch schema zit er ergens een relais (89)tussen wat ik verdenk van "blijven plakken" ofzo. Ik kan dat kreng alleen niet vinden. Help...

[url=http://imageshack.us][img]http://img227.imageshack.us/img227/9066/...[/img][/url]

Tinus84

Geplaatst door Tinus84 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tinus84 (0), 17 jaar geleden

Update.
Ik heb het bewuste relais gevonden (gewoon in het zekeringenkastje...) en tot mijn grote verbazing lijkt het ding in orde. Maar nu komt het: er blijft spanning over pinnen 1 en 2 staan, oftewel het is volstrekt logisch dat het relais ingeschakeld blijft.
Volgens mij is de enige mogelijkheid die overblijft dat het contactslot gaar is, maar ik zou in dat geval juist verwachten dat ie helemaal niks meer doet...??? Iemand dit wel eens tegen gekomen? Verder werken alle elektrische accesoires naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum