Peugeot 307: 307 CC cabriodak opent af en toe niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

We hebben een Peugeot 307CC waarvan het cabriodak af en toe niet opengaat. Ben verschillende malen bij de dealer geweest om uit te lezen en het enige wat daar uit kwam is dat de " openingscyclus " onderbroken werd. Bij het openen gaan de ramen naar beneden en de kofferklep omhoog, dan zouden de zgn flapjes ( dekken bij geopend dak de achterstijl af ) eruit moeten komen. Komen de flapjes eruit dan is er niets aan de hand en gaat alles perfect, willen de flapjes NIET omhoog komen dan kun je de knop vastblijven houden tot je eens ons weegt maar dan gebeurt er helemaal niets. Wat je dan kunt blijven proberen is open dicht, open dicht, open dicht, enz en maar hopen dat die flapjes omhoog komen. Een enige melding die af en toe weergegeven word op het display is ; " mechanische koffervergrendeling " Mijns inzien is dat het kofferslot stuk zou kunnen zijn maar volgens de dealer staat deze niet in het systeem voor het dak. De foutcode openingscyclus onderbroken is volgens mij ook te verklaren want als de flapjes er niet uit willen moet je stoppen om de klep weer dicht te doen dus dan onderbreek je de openingscylcus. Oplossing van de dealer was om dan maar onderdelen te gaan bestellen en die te vervangen, op mijn vraag welke onderdelen en waarom was het antwoord ; ik bestel maar iets en dan zien we het wel wat er evt. stuk is . Volgende vraag mijn kant was van wie de bestelde en niet kapotte onderdelen gaat betalen was het volgende antwoord; alles wat ik bestel is voor uw rekening, vond ik eigenlijk niet zo'n goed idee want hij kan wel een halve auto bestellen als hij niet weet waar er gezocht moet worden. Dus wie er een idee heeft ........................................ alvast mijn dank.

groetenuitbrielle

Geplaatst door groetenuitbrielle (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Redelijk lastige materie, maar ze moeten eigenlijk dus zoeken naar de stap die het dak maakt vóórdat de flaps uitklappen.
Er zit linksachter onder de zwart kunststof plaat van de kofferbak een schakelaar/switch. We hebben laatst een zelfde soort geval gehad, en dat betrof een los/vast contact (draadje gebroken net na stekkerpennetje) in de draad bij dit schakelaartje.

Jaap Jansen (0), 14 jaar geleden

Bij de meetgegevens omtrent het wegklapbare dak van de 307 cc is het mogelijk om de schakelaars te controleren die de bewegingen van het dakmechanisme in de gaten houden. Voorop gesteld dit maakt het nog niet makkelijk om de storing te vinden, want het is belangrijk dat de auto met de etsoring aanwezig wordt gecontroleeerd. Is dat niet mogelijk dan kan ook een dealer de stopring niet oplossen.

Een paar controles die u zelf kunt uitvoeren: De flaps worden in en uitgeklapt door middel van een elektromotor die midenachter is gemonteerd. Hoort u deze motor lopen wanner de storing zich voordoet? Loopt de motor dan probeert het systeem de flaps in ieder gevaal te opnenen en zijn de schakelaars in orde, maar de aandrijving tussen motor een flaps defect. Loopt de motor niet nadat de koffer volledig is geopend dan kan de storing in de volgende shakelaars zitten:
Schakelaar kofferdeksel geopend.
Schakelaar vergrendeling dak geopend
Schakelaar kofferdeksel ontgrendeld links en rechts
Schakelaar flaps weggeklapt defect links en rechts

Geeft één van deze schakelaars geen signaal door een draadbreuk of door een defecte schakelaar krijg je die storing die jij omschrijft: Kofferdeksel open en STOP..... Mijn vermoeden een draadbreuk die bij het volledig openen van het kofferdeksel ontstaat, eventueel een doorverbindtstekker met bindingsangst

Groet,

Jaap.

Gaat het systeem wel in werking als u een beetje rommelt aan de flaps? I

groetenuitbrielle (0) PRO, 14 jaar geleden

Jaap,

nog bedankt voor je reactie maar door vakantie was ik nog niet eerder in staat om te reageren. Heb vanmiddag nog wat onderzoek gedaan omdat het dak nu helemaal niet mer open wilde. Inderdaag krijgt de elektromotor geen spanning en daardoor kunnen de flaps niet omhoog. Nog wat verder meten door de bedrading heen en ook bij een volgende stekker van de bedrading electromoteor geen spanning. En dan gebeurd het weer : flaps gaan omhoog en dak kan je gewoon 300 keer open en dicht doen zonder verdere problemen. Kan aan de bedrading helemaal geen rare dingen ontdekken , vraag is nu waar de door jou beschreven schakelaars zich bevinden zodat ik die ook kan controleren.

alvast bedankt,

Piet

Jaap Jansen (0), 14 jaar geleden

Schakelaar kofferdeksel geopend: Bij de cilinder die het kofferdeksel opent
Schakelaar vergrendeling dak geopend: Bij de vergrendeling van het dak aan de voorzijde van het dak in het mechanisme
Schakelaar kofferdeksel ontgrendeld links en rechts: In de vergrendeling van het kofferdeksel aan de voorzijde van het kofferdeksel
Schakelaar flaps weggeklapt defect links en rechts: In het mechaniek van de flaps.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Mocht je er tot zover niet uitkomen, dan lijkt het me wijs om de dealer in te schakelen. Hij kan met zijn diagnose app. uitlezen welke schakelaars werken ja of nee. Ook is voor hem de plaatsing van de schakelaars bekend.

Groet,

Jaap.

groetenuitbrielle (0) PRO, 14 jaar geleden

Jaap of Jasper ,

alvast bedankt voor je snelle reaktie en ga een dezer dagen als het dak weer niet werkt weer verder zoeken. Was in de tussentijd ook nog eens bij de dealer geweest maar die kan alleen maar een four herkennen als er een fout ergens zit en dat is niet het geval. Ben al bij diverse dealers geweest en de overeenkomsten tussen alle dealers is : zucht , ja , goh , ja er is geen fout als ik hem uitlees . Dus zal zelf weer wat pogingen wagen om iets te ontdekken. Mocht ik weer nieuwe informatie hebben dan laat ik het weer weten.

groetjes ,

Piet

groetenuitbrielle (0) PRO, 13 jaar geleden

Terugkomend op bovenstaand probleem ;

we zijn nu een jaartje verder en na vervanging van het kofferdekselslot is het probleem weggeweest. Toch gaat nu het weer warmer en warmer word het probleem weer opspelen. Heb van het bovenstaand alle testen en handelingen uitgevoerd en alles beschreven werk zoals het hoort te werken. De motor die de "flappen " aandrijft krijgt geen signaal dat hij moet gaan draaien. Is er iemand die misschien een stroomloopschema of bedradingsschema heeft voor deze auto ?

jan venmans (0), 13 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad,,, 3 weken geleden,,,, een week bij de dealer gestaan,,, zoeken en zoeken,,, na een week is de dakschakelaar vervangen,, en weg was mijn probleem,,,,
deze schakelaar werkte de ene keer wel,, en de andere keer weer niet.
waar deze schakelaar zit weet ik niet,,, maar mijn dak gaat weer open en dicht...
en dat voor een schakelaar van 35 euro,,,, en 350 aan onderzoekskosten kan je hier misschien iets mee.
suc6
jan venmans

taz manictwo (0), 6 jaar geleden

[quote=Jaap Jansen]Schakelaar kofferdeksel geopend: Bij de cilinder die het kofferdeksel opent
Schakelaar vergrendeling dak geopend: Bij de vergrendeling van het dak aan de voorzijde van het dak in het mechanisme
Schakelaar kofferdeksel ontgrendeld links en rechts: In de vergrendeling van het kofferdeksel aan de voorzijde van het kofferdeksel
Schakelaar flaps weggeklapt defect links en rechts: In het mechaniek van de flaps.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Mocht je er tot zover niet uitkomen, dan lijkt het me wijs om de dealer in te schakelen. Hij kan met zijn diagnose app. uitlezen welke schakelaars werken ja of nee. Ook is voor hem de plaatsing van de schakelaars bekend.

Groet,

Jaap.[/quote]

Toch mooi dat zo'n tip negen jaar na plaatsing nog gebruikt kan worden! Storing in de kofferdeksel hiermee zelf op kunnen lossen.
Bedankt Jaap

Taz

Aart71 (0), 5 jaar geleden

Ik zie veel antwoorden storingsproblemen met betrekking op de censoren e.d. van het cabrio dak van de Peugeot 307cc.
Ik heb al een aantal daken gerepareerd waarbij de microswitsch in het de raamstijl links waar de pennen in raamstijl vallen. Deze microswitsch geeft een signaal af als hij gesloten is, waar als het dak open is en hij is defect werken de flaps aan het kofferdeksel ook niet en wil het dak dus niet dicht.

Ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben.

Mvg

Joland_Verhees (0), 5 jaar geleden

Aart71,
Moet hierbij de binnenbekleding eraf ?
Het zou misschien bij ook wel het geval kunnen zijn....bij mij is het dak dicht en krijg met het op contect zetten al de melding, " dak mechanisme defect "
Eerst deed ie het nog wel af en toe, maar de laatste dagen geen beweging meer in te krijgen, zelfs de ramen gaan nog niet open.

Aart71 (0), 5 jaar geleden

Je hoeft alleen even het kunststof gedeelte boven je voorraam verwijderen, als je de zonneklep aan de linker zijde los schroeft kun je het kunststof gedeelte net ver genoeg lostrekken om er bij te kunnen. Wel moet je op de een of andere manier het dak openen anders kun je het stalen gedeelte waar de pen en vergrendelingshaak van het dak in vallen niet verwijderen. Die microswitch zit aan de bovenkant van deze plaat en daar kun je alleen bij als je drie torx schroeven los draait zodat de plaat loskomt

Het wil ook wel eens werken dat je er een beetje contactspray inspuit om de switch te reinigen, maar dat is waarschijnlijk van korte duur.

waarschijnlijk is je dak wel vergrendeld dus zul je het dak handmatig moeten openen, als deze open is kun je on het gat waar de pen invalt de schakelaar zien zitten

Hou er wel rekening mee dat deze microswitch erg fragiel is, deze trek je dus zo stuk!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.