Peugeot 307: 307 SW automatische vergrendeling

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Wij hebben een 307 SW Navtech bouwjaar 2004. We hebben 2 sleutels, 1 met afstandsbediending. Omdat mijn vrouw vaker de auto heeft, doe ik het dus met de gewone sleutel. Niet echt handig, want alleen de bestuurdersdeur heeft een slot. Superonhandig bij het in en uit laten stappen van mijn 15 maanden oude zoon, die aan de andere kant achterin zit. Maar dat is het minste van mijn ellende.

We hebben de automatische vergrendeling (laten) inschakelen, omdat wij kinderen hebben. Gelijk merkte ik al dat als ik de auto afsluit met mijn sleutel, het nog maar de vraag is welke deuren nu ook echt dicht gaan. Immers, het licht er een beetje aan of je de automatische vergrendeling hebt ontgrendeld. Ik ben er nog steeds niet achter, maar....

Vandeweek ging ik mijn vrouw ophalen om 11 uur 'savonds. Ik zet de auto voor de deur, laat de auto stationair draaien, doe de deur dicht, loop naar de voordeur, bel aan, meld me, en loop terug. Misschien ben ik 2 minuten weg geweest. Kom ik terug bij de auto, die nog steeds loopt, is die geheel afgegrendeld. De auto loopt, de CD speler speelt, de lampen zijn aan, maar ik kan er niet meer in. Wat nu? Ik heb me terug naar huis moeten laten rijden door een vriend, daar de andere sleutel opgehaald, waarvan zelfs de afstandsbediening het niet deed, ik moest hem echt in het slot opendraaien. Stel je voor dat mijn zoon nog in de auto zat. Dit is gewoon supergevaarlijk. Kan iemand mij uitleggen wat hier aan de hand is?

We hebben gelijk de volgende dag bij de dealer de automatische vergrendeling eraf laten halen. Het kon niet via het menu (Navtech v5.41), terwijl we het er volgens mij wel zelf op hebben gezet (v5.40).

krflyer

Geplaatst door krflyer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Peter, wat betrefd het slot, Ik denk dat er een van de voordeur sloten defekt is. anders gaat hij niet vanzelf op slot met draaiende motor. De afstandbediening werkt niet als de motor loopt,dat is een beveiliging. Je spreekt over de automatische vergrendeling,je bedoelt hiermee waarschijnlijk dat de auto dan automatisch vergrendelt als je er mee wegrijdt. het in en uitschakelen van dit systeem doe je door de knop van de vergrendeling op de middenconsole langere tijd vast te houden. De kontaktsleutel moet dan dacht ik uit mijn hoofd gezegd in de stand accesoires staan.(staat ook in je instruktie boekje!)
Als je de auto afsluit met de sleutel moeten alle deuren mee op slot gaan ongeacht of de automatische vergrendeling is in of uitgeschakeld,als dat niet zo is denk ik dat zoals ik als ik al eerder gemeld heb dat dat er een van de voorportiersloten defekt is. Overigens als je kinderen hebt kun je nog altijd het kinderslot inschakelen ,kunnen ze zelf in elk geval de deur niet open maken van binnenuit. Bij aut. vergrendeling kan dat wel.
Dan heb je het over het navtech gebeuren. Daar was een een preventieve aktie voor,tijdens het het dealer bezoek heeft hij er een nieuwe software versie opgezet. (verplichte update)
Ik raad je aan om terug naar de dealer te gaan en het verhaal nog eens duidelijk uit te leggen. volgens mij moeten ze een van de voorpotiersloten vervangen om het vergrendelprobleem op te lossen.
groeten,
Toni

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Losse handzenders zijn te bestellen en in te leren,wat betreft het vanzelf op slot gaan is het inderdaat wat anders (ik denk dat Toni gelijk heeft)zou niet moeten kunnen zolang de sleutel in het kontaktslot zit.Misschien dat er bij het uitlezen en kijken in meting gegevens in status van de sloten wat te zien is.

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

liggen we toch weer op een lijn !

reinier9373 (0), 19 jaar geleden

Lullig maar waar, door het knopje op het middenconsole in te drukken als de motor loopt (alles vergrendelen) en je doet dan de duren dicht dan trekt hij binnen 2 seconden alles op slot. Ik heb dit gehad 200 km van de reserve sleutel. wegenwacht heeft m moeten openbreken. (ging erg gemakkelijk, wigje, pompje en ijzerdraad) dit was een 307 hdi dec 2004.

Marty7509 (0), 18 jaar geleden

Ik heb exact hetzelfde gehad met de automatische vergrendeling van mijn 307 Break. (BJ Eind 2004)Indien je harder rijdt dan 10 km/h schakelt de automatsche vergrendeling alle portieren ECHTER indien je vervolgens stopt en de auto verlaat dan moet hij bij het openen van welk portier dan ook alle 4 de portieren weer ONTgrendelen. Dat doet hij ook behalve nu met het bestuurdersportier. Mag dus nooit voorkomen dat de auto niet ontgrendelt met een draaiende motor.

Marty7509 (0), 18 jaar geleden

Voor alle duidelijkheid, de wagen ontgrendelt dus niet meer indien je via het berijdersportier de wagen verlaat.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.