Peugeot 307: Starten.

Bouwjaar: 2003

Hallo forumleden,ik ben nieuw op deze site en had een vraagje.
Ik heb een probleem met mijn 307 hdi 90 pk 24.500 km bj.'03. Als de wagen een nacht heeft stilgestaan(dus langere tijd) moet ik effen doorstarten 3 à 4 seconden, motor slaat dan aan maar we krijgen een flinke blauwe rookpluim aan uitlaat.De motor draait niet soepel, na een minuutje gaat alles vlotter lopen.
Dealer heeft de gloeikaarsen uitgemeten;die zijn ok maar heeft wel de voorverwarming voor de brandstof, di zich in de filter bevind vervangen. Het probleem is hiermee NIET opgelost! Wat kan dit zijn en heeft er iemand ervaring mee.
Groetjes Johnny.

john5673

Geplaatst door john5673 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de laatste tijd toch wel veel dat deze motoren ernstig vervuilen inwendig vanwege het feit dat ze hier in nederland altijd erg onder hun vermogen lopen, altijd dat getrut op de binnenwegen met 60 en 80 km per uur is gewoon niet goed voor een motor.Hiervoor zijn middeltjes te koop voor in de tank die toch wel redelijk effect scoren.

john5673 (0), 19 jaar geleden

Bedankt Oldtimer voor U reactie. Hier in Belgie maak ik gebruik van asta 3000, een produkt dat aanbevolen wordt door VAB. Heb ik een 10.000 km gelegen gebruikt en is normaal goed voor 30.000 km.
Ik heb de indruk dat de motor effen op 3 cylinders draait.Als de gloeikaarsen ok zijn, kan het dan niet zijn dat er een injector slecht werkt, of is dit ook te wijten aan vervuilde injetors.
Een de motor gedraait heeft start de auto prima voor de rest van de dag.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De dealer zou in zijn meetapparaat(testcomputer) aangesloten tijdens de koude start moeten kunnen zien wat er aan de hand is. Misschien is dat een mogelijkheid dit eens te proberen.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

oeps !! dikke vinger. Sorry.

Erwin2899 (0), 19 jaar geleden

Is er al een oplossing voor dit probleem gevonden? Mijn 405 GRDT heeft hier ook last van: loopt even op drie cilinders, olierook en daarna geen problemen meer.

john5673 (0), 19 jaar geleden

Het probleem is pas opgelost,maar wel van grote omvang. Het vliegwiel en koppeling, is kompleet vervangen. Het vliegwiel maakte een piepend geluid tijdens het rijden en bij het stilleggen van de wagen. Blijkbaar geen goede balans op het vliegwiel waardoor er bij een koude start de motor onregelmatig draait. Herstelling uitgevoerd en het probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum