Peugeot 406: 3x trilling: bij stevig optrekken, bij remmen op motor, en in st

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v

406 break, 160.000km op de klok, pas aangeschaft bij de Peugeot dealer, met bovag garantie.

3 symptomen dus:
- bij stevig optrekken, bv tegen een viaduct omhoog, in de 3, plankgas, 3500-5000 toeren, begint de auto te bibberen. Gas beetje los, bibber weg.
- als ik dan het gas helemaal loslaat, dus bij 5000 toeren ofzo, en er dus stevig op de motor geremd wordt (een belasting in omgekeerde richting), trilt het koppelingspedaal behoorlijk. makkelijk te constateren door de voet op het pedaal te leggen.
- bij rustig 125-130 rijden op de cruise control, zit er een kleine trilling in het stuur, lijkend op onbalans in de (voor)wielen.

Verder geen abnormale trillingen bij bochten, ik weet (helaas) hoe versleten wiellagers klinken, dus ik denk niet dat dat het is. De voorbanden zijn nagelnieuw, en al 2 keer gebalanceerd (niet aan de wagen).

Dan gaat mijn vermoeden toch uit naar de aandrijfassen, op basis van de diverse berichten op dit forum. Maar de dealer zal wel flink tegenstribbelen voordat hij de voorassen onder bovag garantie gaat vervangen.

Wat kan het nog meer zijn?

bvd!

deroy01

Geplaatst door deroy01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=deroy01]Maar de dealer zal wel flink tegenstribbelen voordat hij de voorassen onder bovag garantie gaat vervangen[/quote]
Men zegt weleens, niet eerder scheeuwen voordat je geslagen bent.....
Je gaat er bijvoorbaat al vanuit dat de dealer tegen zal stribbelen, dat is nog nergens, tenminste uit je verhaal niet gebleken.

Laat de dealer met een oplossing komen je hebt immers garantie.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum