Peugeot 406: 406 1.8 16V bout krukas poulie

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Hoe kan ik het beste de bout van de krukas pouli losmaken.
Kan ik de versnellingsbak gewoon in zijn 1 zetten en bout losdraaien, of moet ik speciaal gereedschap hebben om vliegwiel te blokkeren.
Zoja, is dit speciaal gereedschap makkelijk na te maken.

Alvast bedankt voor de reactie.

paul8598

Geplaatst door paul8598 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Paul, volgens mij zitten er in de Vriemschijf ook gaten, maak iets van een hefboom met twee pennen wat in de gaten past.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

In krukas poely zit een uitholling en in het blok een gat van ca. 8 mm. Een boortje erin steken, of een pennetje draaien om de boel te blokkeren. (dat is i.i.g. zo bij de ew motoren (va. 2001, neem aan dat de constructie bij jouw motor hetzelfde is.)
Staat dan ook meteen op tijd en als het goed is komen dan de gaten in de nokkenassen precies voorgaats zodat je die eventueel ook kunt blokkeren (ik geloof een pennetje van 6 naar 10 mm, als je het wil weten zoek ik het even op.)

harry4203 (465) PRO, 18 jaar geleden

dat inderdaad om em op tijd te zetten, maar je kunt daar beter niet de motor blokkeren om de krukasbout los te draaien.

mcitr. (0), 18 jaar geleden

ik heb bij een xantia 1.8 16v ui '99 het vliegwiel geblokkeerd met een grote schroevendraaier; gewoon rechtop op de opening op een inkeping van je vliegwiel zetten en vragen of iemand de schroevedraaier er op gedrukt houdt totdat doordat je de bout begint los te draaien de schoevedraaier vastloopt tegen het versnellingsbakhuis. Lukt altijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum