Peugeot 406: 406 1.8 2003 met tikkende motor

Brandstof: Benzine

Sinds een tijdje tikt mijn geliefde 406 break bij stationair lopen (misschien ook bij belasting, maar dat hoor ik niet goed) het geluid komt uit de motorruimte vandaan en klinkt als een doorslaande bobine.. maar dat is het volgens de garage niet. Hoor het linksvoor (bij wielkast) heel duidelijk. Tegelijk is er wat gerommel hoorbaar bij de distributieriem bij koude motor... Iemand een idee wat dit kan zijn? ALvast bedankt

PixlPushr

Geplaatst door PixlPushr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Richard9710 (0), 11 jaar geleden

Naast het bakje waar de computer in zit (aan de kant van de ruitenwisservloeistof) zit een apparaatje wat gassen uit de benzinetank afzuigt en de motor in laat verdwijnen. Dat apparaatje maakt een tikkend geluid.

Ook willen de klepstoters wel verstopt raken bij het gebruik van verkeerde, dikke olie. Of als de olie gewoon niet vaak genoeg vervangen wordt. Dat kan ook een tikkend geluid veroorzaken.

En als het iets is met de distributieriem, meteen laten nakijken/repareren. Als die het begeeft wordt het een dure grap.

PixlPushr (0), 11 jaar geleden

Nou, het probleem is bekeken en 'deels' opgelost... Het tikken zit waarschijnlijk in de klepstoters indd... Heb nu wat toevoeging in de olie om te kijken of dit vanzelf verdwijnt. Het gerommel was een spanrol die kapot was... deze is nu vervangen en het geluid is weg.

Richard9710 (0), 11 jaar geleden

Als het de klepstoters zijn, vervang je de olie wel volgens de voorgeschreven interval? En wat voor olie gebruik je? 5w 40 ?

PixlPushr (0), 11 jaar geleden

Ik heb de auto nog niet zo lang, maar natuurlijk gebruikt gekocht... ik probeer me nu heel netjes aan de interval te houden, maar hoe de vorige eigenaar ermee om is gegaan, weet ik niet. Ik gebruik nu inderdaad 5W40

PixlPushr (0), 11 jaar geleden

Heb het vandaag nog eens goed beluisterd, het is alleen bij een warme motor... Bij koude start is het weg... bij belasting hoor je het ook en het loopt mee met het toerental. Moet ik het laten verhelpen of kan het weinig kwaad?

PixlPushr (0), 11 jaar geleden

Iemand nog ideeën over deze tikkende motor? Twijfel nog steeds of ik het ga laten repareren of niet...

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Laat er eerst eens een vakkundig iemand live naar luisteren. Vanachter de PC kunnen we dit op afstand niet beoordelen.

PixlPushr (0), 11 jaar geleden

Nou, gevonden!

Het is een lekke(!) bougie, en het tikken is het compressieverlies dat door deze bougie naar buiten komt...
Kap van de motor afgehaald en zag toen een zwarte roetvlek bij de 3e bougie... Deze bleek kapot. Dus vervangen. Probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.