Peugeot 406: 406 af en toe afslaan.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Hallo allemaal,

Ik heb hier een Peugeot 406 1.8 16V automaat die af en toe afslaat.
Het gaat om een LFY met Bosch 5.2 injectie. Ik krijg een tijdelijke storing: Werking toerentalsensor - Verlies van synchronisatie.
BDP sensor is al vervangen en iets dichter naar het vliegwiel gebracht, in autom. bak zitten geen storingen. Zegt jullie dit iets? Mij is de moed al in de schoenen gezakt...

Je kunt de auto uren stationair laten lopen en dan zo opeens slaat ie af, daarna start hij ook weer normaal en gaat het weer tijden goed.

Alvast bedankt!

eendmans

Geplaatst door eendmans (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Lekt er toevallig koelvloeistof boven op de sensor ? Dat gebeurt nog al eens. Kijk eens in de stekker aan draadbundelzijde of die niet groen of geoxideert is. Anders bedrading bdp sensor doormeten/nakijken.
Wat je nog eens kunt proberen is een andere stappen motor voor de regeling van het stationair toerental.
Wat ik raar vind dat je een lfy hebt met een bosch 5.2 systeem,het zijn haast altijd sagem systemen. Misschien omdat het een automaat is ?
Is het al een restyle of is het nog het oude type?

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

P.T.er.Dit is volgens mij al een restyle en de eerste daarvan hadden nog een LFY. Kijken of er een update is en anders een lampje op de bobine + om te kijken of de voeding weg valt, die synchronisatie zegt me niets bij deze motor want hij heeft geen sensor op de nokkenas.Kijken of de massa bij de startmotor naar de accu wel goed vast zit. en of de dikke + niet ergens in de buurt van de massa ligt en doorgesleten is en ga zo maar door, overal maar eens even goed aan de draadbundels trekken en duwen ergens zal wel een verbindinkje wegvallen.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou mijnheer Eendmans , met bovenstaande adviezen kunt u wel aan de slag lijkt mij.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.