Peugeot 406: toerental bij koude start

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v - LFY (XU7JP4)

Bij een koude start geeft slaat de motor aan met een toerental van 2000 - 2500.
Het zakt wel onmiddellijk terug naar een normale waarde, ca. 800.
Hoor graag suggesties.

Johan406

Geplaatst door Johan406 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Johan,

Ik denk niet dat er iets aan de hand is met uw 406. Ik vindt het vrij hoog maar er zijn meer van deze types met dezelfde eigenschappen. Ik heb er zelf 1 van 1999 die doet het ook. Als u er verder geen problemen mee hebt dan zou ik er niets aan doen.
U kunt voor de zekerheid eens naar de garage gaan vragen of ze het storingsgeheugen van de injectie computer uit kunnen lezen.

Johan406 (0), 16 jaar geleden

Beste Peugeottechnieker,

Bedankt voor uw reactie. Ik heb er op zich niet zozeer problemen mee maar mijn vorige 406 (met dezelfde motor) had dit verschijnsel niet, vandaar mijn vraag.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Johan,

waarschijnlijk had uw vorige 406 met zelfde motor een ander type /merk injektie systeem, die kan andere eigenschappen hebben. Eigenlijk is het zo, de eerste hadden een bosch systeem en de latere een een sagem systeem. De sagem uitvoering heeft deze eigenschap gewoon veel sterker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.