Peugeot 406: 406 benzine/lpg start pas na ongeveer 10 minuten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000c

Hallo,

Ik heb een 406 uit 2001, lpg, 2000cc. Nu is het zo dat de auto niet wil starten. Als ik de sleutel omdraai gebeurt er niets. Contact gaat aan, alle lampjes branden, maar ik hoor geen startmotor. Dit doet ie bij koud en/of vochtig weer. Als ik de contactsleutel aandraai, (en dit dus vele malen doe), dan start ie na ongeveer 8 minuten. Ik heb dit probleem meestal in de winter en de tijdsduur is steeds langer geworden (was eerst 1 minuut en nu dus soms bijna 10 minuten). Uiteindelijk start ie altijd. En zodra de startmotor gaat draaien start ie ook meteen en loopt verder fantastisch. Het is dus net of de start motor geen stroom krijgt. Als ik hem in de versnelling zet en een duwtje geef heeft dit geen effect op het probleem.

Is dit de startmotor of misschien iets anders? Als ik hem bij de dealer zet (al drie keer gedaan)dan start ie 's morgens gewoon (hij doet het namelijk niet altijd fout)

Alvast hartelijk dank.

Kees

keeshelmond

Geplaatst door keeshelmond (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sgm (0), 14 jaar geleden

Het blijft gissen, maar als hij niet wil zou je eens moeten meten of het startrelais spanning krijgt.

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je de reservesleutel al eens geprobeerd ?

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Cees haal dat dunne draadje van de startmotor en bevestig het opnieuw. Let op oxide en knijp het stekkertje even aan . Kijk of de dikke kabel goed vast zit. Als je een sleutel gebruikt let op maak geen kortsluiting, maak de min-pool even los. Kijk ook of de accupolen goed vast zitten en massa aan het blok.!!!! Als het zich dan nog voor doet geef een tik met een hamer op het dikke deel van de startmotor. Als dat gelijk helpt is de startmotor versleten. Borstels zijn dan op. Groeten.

keeshelmond (0), 14 jaar geleden

Dag mensen,

Hartelijk dank voor jullie reacties.
Ik heb de reserve sleutel geprobeerd maar dat had geen effect.
Het startrelais krijgt dus wel spanning.
Ik heb hem naar een Peugeot expert gebracht en hij kwam tot dezelfde conclusie: startmotor kapot. Wordt morgen een nieuwe opgezet. Ik zal nog even een reactie plaatsen wanneer ik hem weer terug heb.

Dank voor de tips.

Gr. Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.