Peugeot 406 1999: 406 HDI slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

De brandstofopvoerpomp in de tank krijgt geen voedingsspanning. Als ik de pomp m.b.v een andere accu spanning geeft slaat de motor wel aan.

Uiteraard zekeringen gecontroleerd. Iemand een idee waar het relais voor de brandstofpomp zit??

sboonstra

Geplaatst door sboonstra (50) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wkhoek (0) PRO, 13 jaar geleden

Als deze wagen is uitgerust met een relais voor de brandstof pom, dan is het een dubbelrelais welke gemonteerd zit bij de ECU. Als daar geen relais aanwezig is, dan zit die geintergreerd in de BM34 (zekeringkast motorruimte). Is niet toevallig de botsschakelaar geactiveerd geraakt bv door een gebroken schroefveer? Want dan krijgt de pomp ook geen spanning.

sboonstra (50) PRO, 13 jaar geleden

Naast de ECU (rechts onder de kap) zit wel een vrij groot bruin relais, waarschijnlijk het dubbelrelais?? Gaat deze regelmatig kapot? Is deze eenvoudig te meten of is het makkelijker om maar een andere ergens te "lenen"? Ik heb helaas geen schema van dit relais.
Als de motor loopt geeft hij geen storing aan, zou de botsschakelaar dan toch kapot kunnen zijn? Er is een tijdje geleden wel een veer kapot geweest, maar daarna liep hij nog steeds goed.

sboonstra (50) PRO, 13 jaar geleden

Breuk in kabelboompje gevonden en probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum