Peugeot 406: koelwaterlek

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Ik heb mijn versnellingsbak er een beetje lomp afgehaald ben ik bang,en nu heb ik de koelwaterslang op het thermostaathuis lek gemaakt.
Hoe werkt die bevestiging van die slang,en wat kan ik er aan repareren?

Groeten

hobby-monteur

Geplaatst door hobby-monteur (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

je zult het pijpje op het thermostaat guis wel hebben afgebroken, de slang klem kun je met een waterpomp tang indrukken en dan naar achteren schuiven om en dan het pijpje er uit tehalen, om vervolgens een NIEUW thermostaathuis te monteren

hobby-monteur (0), 13 jaar geleden

nee,was het maar zo simpel,die methodiek ken ik wel,dit is een kunststof huis met een klemsysteem voor de slang,maar zit daar een o-ring in voor de afdichting,of hoe werkt dat,een slangklem zit er niet op.
Het water komt tussen die afdichting weg.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

foto mogelijk?

hobby-monteur (0), 13 jaar geleden

het heeft ff geduurd,maar het lekte niet zo hard en het was koud buiten,maar ik heb er afgelopen weekend gewoon een paar slagen teflontape omheen gedraaid,en voorlopig is het weer mooi droog.dus dit draadje is opgelost en mag op slot.
bedankt!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.