Peugeot 205: aandrijfas

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

als ik een scherpe bocht naar rechts maak,maakt hij een tikkend geluid,ik weet al wat het probleem is: de homokineet,maar nu is mijn vraag welke kant is het dan?als ik naar rechts stuur en hij maakt geluid is het dan de linker kant wat vervangen moet worden?ik hoop dat een van jullie hier antwoord op weet.groetjes........

sweetc

Geplaatst door sweetc (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Kan allebei de kanten zijn. Als je over een garagekrik beschikt kun je de auto het beste even met de voorwielen van de grond halen en dan met maximum wieluitslag kijken/voelen/luisteren hoe ze draaien.
suc6
Peter

Peter8838 (0), 17 jaar geleden

Als je hem hoort als je naar rechts stuurt, is het ook de rechtse kant.
In een bocht draait het binnenste wiel scherper dan het buitenste wiel en de aandrijfas aan de binnenkant maakt een scherpere hoek, waardoor deze eerder te horen is.
suc6
andere Peter

sweetc (0), 17 jaar geleden

bedankt,mijn neef kijkt het maandag na hij gaat hem opkrikken en kijken welke kant het is. thanx :D

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee juist de linker. Als je een bocht naar rechts maakt, komt er druk op de linkeras. Ik heb net een 306 gehad die precies hetzelfde had en het dus ook de linker as was.

Scheelt weer een paar centen.

Peter8838 (0), 17 jaar geleden

Het is de rechtse, een aandrijfas wordt niet belast door die druk. Je bent waarschijnlijk mis met het wiellager.

sweetc (0), 17 jaar geleden

goh,zo wordt ik wel een beetje gek hoor :),ik print dit allemaal uit en geef het aan mijn neef en dan moet hij maar kijken wat hij doet.ik snap er niks meer van.in ieder geval bedankt,groetjes...........

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee hoor.

Ik had duidelijk dat wanneer ik met die 306 in een rechterbocht gas gaf dat ie geen knokkeren, hierdoor creeer je dus extra druk op het linkerwiel door overhelling+gewicht van de auto. Ik heb bij deze 306 dus de linkeras vervangen en probleem weg.

Heb je toevallig geen aandrijfashoes kapot, dan is het gelijk duidelijk natuurlijk.

Peter8838 (0), 17 jaar geleden

He 205GTIGriffe, kan toeval zijn, maar aandrijfas hoor je bij binnenbocht. Druk op het wiel heeft niets te maken met dat geluid. Aandrijfas is gevoelig voor hoekverdraaing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.