Peugeot 406: Aanjager

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Graag hulp met het volgende: mijn kachelmotor functioneert niet altijd. Ik heb de versie met airco (geen climatcontrol). Als ik een klap geef tegen de onderkant (bekleding verwijderd onder dashboardkastje) dan doet hij het weer. Hij doet het dan prima.
Zit er een kachelmoduul in? En zo ja, kan het hieraan liggen?

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

ik vermoed dat de kachelmotor defect is

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Zou ook aan de aansluiting van de plus kunnen liggen. Die wil nog wel eens zwart uitslaan waardoor deze geen goed contact meer maakt. Een klap help dan even. Kijk eens of de stekker van de rode draad zwart is uitgeslagen. Zo ja, eerst de stekkerverbinding schoonmaken.

Prutser Kris (0), 16 jaar geleden

Bedankt Richard. Dit zit dan ook aan de onderkant?

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Ja, aan de onderkant van de aanjager zit een dikke zwarte en een dikke rode draad. De stekkerverbindingen van die draden op de aanjager willen vaak een te hoge overgangsweerstand hebben waardoor ze zwart uit slaan en daardoor een nog hogere overgangsweerstand hebben. Uiteindelijk komt er geen spanning meer bij de aanjager tenzij je er een klap op geeft of er aan rammelt.

rooierob (0), 16 jaar geleden

Heb net dit zelfde probleem gehad, na klap deed hij het weer Heb motor er uitgehaald(zijn drie parkers) alles gesmeerd en stekkers schoongemaakt, en hij draait weer als een nieuwe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum