Peugeot 106: Aanjager weerstanden

Bouwjaar: 1994

Ik heb een Peugeot 106 en de ventilatie werkt alleen als ik de draaiknop op stand 3 zet, dat staat ongeveer gelijk aan windkracht 12 zeg maar.
Ik heb de spanning gemeten aan de stekker die op de aanjager aangesloten zit na de standenschakelaar. Bij alle 3 standen staat er spanning op. Dus heb ik de contacten op de aanjager gemeten en geven een hoge weerstand aan bij de aansluitpunten die bij stand 1 & 2 horen. Bij contact van stand 3 was de weerstand laag.
En nu mijn vraag: Hoe kan ik deze weerstanden vervangen, als dit uberhaupt mogelijk is.
Of moet ik de hele aanjager eruit halen en deze vervangen voor een nieuwe.

Alvast bedankt voor het meedenken en groet,
Richard

Richard9669

Geplaatst door Richard9669 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het goed is kan je alleen deze weerstand vervangen (tenminste bij de meeste auto's wel zo!), soms moet je ff solderen of klemmen maar het wil vrij makkelijk.

De weerstand kost ongeveer 10 euro...

De weerstand is idd stuk als de ventilator het alleen nog maar op stand 3 doet.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry Martijn, deze kachelventilatoren hebben ingebouwde weerstanden en die zijn niet los te vervangen.Tenzij het er één is met airco.Zoeken op de sloop is het goedkoopste.Dashboardkastje eruit en moertjes aan de buitenkant losmaken en de ventilator valt zo naar beneden.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Hmmm niet echt handig dus... inwendig. ALs ik al een van de sloop ging halen zorgde ik er wel voor dat ik een vrije nieuwe ventilator mee kreeg anders zit je zo weer met hetzelfde probleem... immers net zo oud dan.

Richard9669 (0), 19 jaar geleden

Heren bedankt voor de tips.
Ik zal dan maar eens gaan kijken naar een nieuwe kachelventilator. En ik heb inderdaad geen airco er in zitten.

Nog wel een vraagje betreffende een nieuwe ventilator, namelijk; Zit er in de nieuwe(re) versie(s) van de 106 exact dezelfde ventilator ook qua afmetingen en dergelijke?

Groet Richard.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Moet ik even uitzoeken, je hoort van mij.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ze hebben wel verschillende onderdeelnummers.Dus zijn ze verschillend.

Richard9669 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tip, ik ga eerst de oude er uit halen en dan ff kijken naar het onderdeel nummer, dan zien of ik dezelfde weer kan regelen.

Groet Richard.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit ook nog verschil in of je 4 of 2 uitstroomopeningen in je dashboard hebt.

Richard9669 (0), 19 jaar geleden

Ook dat nog, ik heb alleen een uitstroomopening bij beide de deuren. Op de middenconcole heb ik een klein opbergvakje zitten waar bij sommige inderdaad ook een uitstroomopening zit.

Wat is het grote verschil tussen deze dan, het vermogen ofzo, omdat hij dan meer lucht moet verplaatsen door meerdere uitstroomopeningen?

Zou je mij misschien een onderdeelnummer kunnen geven voor het type aanjager, welke voor mij van toepassing is en waar ik deze op de aanjager kan vinden. Zodat ik deze kan controleren als ik een andere ga halen.

Groet Richard.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Het Peugeot onderdeelnummer is 644183 maar dat vind je nergens op de ventilatormotor, en inderdaad is de motor met 4 uitstroomopeningen krachtiger.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.