Peugeot 206: aanschaf 206 cc

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Mijn dochter wil een 206 cc aanschaffen, zijn er specifieke dingen waar we op moeten letten bij deze auto?
Alvast bedankt voor reactie

Rob

robrig

Geplaatst door robrig (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Rob

http://www.autozine.nl/text/comment_toon...

Hier kun je wel iets mee...

Gr. paul

Bumper83 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat je wel op zo'n beetje alle peugeot kwaaltjes moet letten bij die 206cc.

Ik heb zelf al bijna 3 jaar een 206 XS 1.4 dus geen ervaring met de cc variant maar goed 206 is 206.

Kan alleen zeggen, neem iemand mee die verstand heeft van auto's en bekijk goed of je aandrijfassen (homokineet koppelingen) geen speling vertonen oftewel je moet geen gebonk horen als je de bocht omgaat. Bekijk rubbers van je draagarmen, stabilisatorstangen. Wiellagers heb ik ook al geregeld voorbij zien komen bij 206 en controleer ook het druklager van je versnellingsbak (waarneembaar door gerammel/gejank aan vliegwielzijde tijdens stationair lopen en wordt 9 van de 10x minder als je je koppeling intrapt.. merk je geen verschil dan is het zeker weten goed versleten!) . Oh ja en nog een kwaaltje is dat je radiatorventilator nog wel eens door zn lager wil gaan.

Ik neem ook aan dat er in die 206cc uit 2001 een TU5 motor hangt, controleer bij TU motoren of de koppakking geen olie lekt aan distr. riem zijde, of olie naar je koelwatersysteem. Bij je distr. riem zijde loopt een oliekanaal en hier gaan koppakkingen bij TU motoren vaak stuk.

Als je toch bezig bent, ik weet niet in hoeverre dit van toepassing is maar controleer ook even het merk van de bobinerail. Alle merken anders dan Electrofil zijn niet "goed", althans deze kunnen problemen geven met de ECU (de welbekende zwarte elektronica doos).

Dit is zijn zomaar een paar punten die bij mij bekend zijn alszijnde kwaaltjes van de 206, in hoeverre deze ook aanwezig zijn bij een CC weet ik niet maar goed, controleren kan geen kwaad dacht ik zo.


Ik zou je willen adviseren om rekening te houden met bovengenoemde punten en neem je tijd!

Veel succes,

Grt Robert


[b]Tekst, uitlatingen richting de dealer verwijderd / aangepast door de Moderator.[/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum