Peugeot 407: aansluiting trekhaak electra

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Wie kan mij helpen aan informatie m.b.t. mijn aansluiting trekhaak. Heb trekhaak van mijn vorige 407 hdi 2005 gedemonteerd en nu onder mijn 2006 hdi gemonteerd. Alle stekkers etc aangesloten op de zelfde manier 9 op de bsi ) als bij de vorige auto. Moet nu nog worden ingelezen . Moet er in de zekeringenkast voor naast het stuur ook nog iets worden aangepast. Heb helaas geen org aansluitschema van de trekhaak. Wie kan mij daar een kopie van bezorgen en /of wie weet of er een zekering bijgeplaatst moet worden ?

addink

Geplaatst door addink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Alles hangt er van af of je een 7 polige of een 13 polige aansluiting hebt. Aansluitschema's vind je via google op internet bij de vleet.
Bij de 7 polige stekker zijn er 2 manieren van aansluiten, dit komt omdat deze stekker verouderd is en dateert van vóór de uitvinding van het mistachterlicht.
Wanneer je enkel aanhangwagens wil trekken, sluit je de achterlichten aan op 58R en 58L.
Wil je echter een caravanaansluiting mét constante stroomdraad voor bv. binnenverlichting in de caravan ben je genoodzaakt de achterlicten op één draad (58R) aan te sluiten.
De constante stroomdraad komt dan op 58L.
Wanneer je met zo'n aansluiting dan een gewone aanhangwagen inplugt zal je merken dat het linker achterlicht constant blijft branden via die constante stroomdraad, ook wanneer de lichten uitgeschakeld zijn.
De constante stroomdraad tak je meestal direct af van de + van de batterij, en daar hoort steeds een zekering (15 A) tussen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.