Peugeot 407: storing ESP/ASR

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Sinds kort heb ik een storing bij het starten van de motor. Krijg de melding:storing ESP/ASR, vervolgens storing ABS en de cruise control wordt uitgeschakeld.

Uit laten lezen en gaf de storing: links achter sensor. Deze sensor is inmiddels vervangen.

Echter, storing is nog steeds aanwezig. Vaak na het opnieuw starten van de motor is de storing verholpen. Wat mij verder opvalt is het het volgende. Auto staat altijd op de handrem. Krijg regelmatig de melding vóórdat de motor aanslaat de melding: handrem vergeten ! Nadien krijg ik steenvast de melding ESP/ASR enz.

Weet iemand wat ik verder nog kan doen ?

ronwau

Geplaatst door ronwau (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

harry4203 (495) PRO, 14 jaar geleden

weer uit laten lezen, waarschijnlijk nog een sensor stuk.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

meschien kablebreuk, met zo nu en dan wel even contact, parameters controleren. er hoort 12V bij de sensor te komen. evnt. Belasting test + V4 meting uit voeren

ronwau (0), 14 jaar geleden

Storing weer uit laten lezen. Het betreft electrische storing linker achter sensor. Storing gereset. Enkele dagen probleemloos gereden. Tijdens het starten vanmiddag van de auto wederom de melding: storing ABS/ESP. Cruisecontrol wordt uitgeschakeld. Na herstart is het probleem verholpen.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

waarschijnlijk de sensor LA, kan ook de rotor zijn. moet even bekeken worden. denk de sensor, of een slecht contact

ronwau (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]waarschijnlijk de sensor LA, kan ook de rotor zijn. moet even bekeken worden. denk de sensor, of een slecht contact[/quote]
De sensor kan het niet zijn, omdat er pas een nieuwe sensor inzit. Na welgeteld 1 dag kreeg ik weer dezelfde foutmelding. Krijft 12 V voeding.

Toeval of niet: (bijna) elke keer als de auto op de handrem gestaan heeft, krijg ik de foutmeldingen. Kan het wellicht ook daar iets mee te maken hebben ? Lijkt wel of de communicatie tussen handrem en ABS sensor niet goed is ....

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat is de foutcode + omschrijving ? blijft het lampje branden ? oif gaat deze uit na bepaalde tijd ?

ronwau (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]Wat is de foutcode + omschrijving ? blijft het lampje branden ? oif gaat deze uit na bepaalde tijd ?[/quote]
Het nummer van de foutcode weet ik niet meer, wel de tenaamstelling: electrische storing linker achter sensor.
Eerst gaat het lampje branden met het driehoekje met als melding storing ESP/ASR
Vervolgens het lampje van de ABS.

Lampje van de ABS gaat korte tijd daarna uit. Het driehoekje blijft branden. Krijg ook de melding dat de cruisecontrole is uitgeschakeld.

Nogmaals: na herstart loopt alles weer normaal.

ronwau (0), 14 jaar geleden

Probleem inmiddels verholpen. Had toch te maken met het contact op de rotor. Alles goed schoongeblazen met lucht en probleem verholpen.

erwinvanlun (0), 14 jaar geleden

Dag, dag, precies dezelfde problemen. Zal het nog even beschrijven:

Wij hebben ook al tijden last van ESP/ABS problemen. Vorig jaar was het heel erg. Toen gingen er steeds meer piepjes op kregen we ook foutmeldingen 'automatische versnellingsbank defect' en daarna iets van 'remsysteem defect' met zelfs een rood oplichtend waarschuwingsteken (wat betekent: niet meer rijden, direct naar garage). Toen zijn er uiteindelijk drie sensoren (!) vervangen.

Een paar maanden geleden kregen we weer gedonder. Inmiddels wat ervaring dus even doorgereden. Uiteindelijk vorige maand maar weer de sensor laten vervangen. Sinds vorige week echter weer de beroemde 'esp/abs defect' foutmelding. Fijn :-(.

Als ik het zo lees, zitten hier echte specialisten. Iemand die mij kan helpen? Wij wonen in Leiden.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien een eigen topic openen, in plaats van mee te liften bij iemand anders?

erwinvanlun (0), 14 jaar geleden

@oldford: ok, het was m'n eerste posting. Is het niet wat onhandig om een nieuwe topic te openen? Dit is toch hetzelfde onderwerp?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

nee, elk probleem is weer net wat anders ;) vandaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum